• Live på Art's Birthday Party 2013

  JG Thirlwell är den Brooklynbaserade kompositören/producenten/artisten som samarbetat med storheter som Nick Cave, Lydia Lunch, Nurse With Wound och Marc Almond.

  Thirwell är född i Melbourne men bor i New York sedan 1983. Han uppträder under en mängd pseudonymer som Foetus, Manorexia, Steroid Maximus, Baby Zizanie, Hydroze Plus, Clint Ruin och Wiseblood och han har släppt över 30 album med sin egensinniga musik.

  Hans soloframträdanden under eget namn är ytterst sällsynta och vi är glada att ha lockat denne legendar till Art's Birthday Party 2013 med föreställningen Cholera Nocebo.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Jelena Glazova är en artist och poet från Riga, Lettland. Hon blandar bild, text och ljud i sina verk. Hennes musik kategoriseras närmast som drone/noise där hon manipulerar och dekonstruerar ljudet av sin egen röst – som ett sätt att uttrycka outtalat tal.

  På Art’s Birthday Party illustreras hennes framträdande av videokonstnären     

   |

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Dean Blunt och Inga Copeland är blygsamma på gränsen till nedlåtande om sin musik och Dean Blunt har till och med hävdat att han inte är tillräckligt smart för att lägga några djupare filosofiska aspekter på det dom gör.

  De ger få intervjuer och är svåra att få att snacka om Hype Williams.

  Musiken säger desto mer och även om personerna bakom inte tror det finns djup så finner man som lyssnare både humor, djup och en massa smart, flummig  hip hop, dubstep och mer därtill.

  Räkna med en fysiskt påtaglig konsert höljd i rök och mörker.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  "R" - radiohörspel rörande 'r'. Rättare: R, (r) respektive ®. Rekommenderas.

  Poeten Pär Thörn och komponisten Ida Lundén har skapat ett hörspel om bokstaven 'r'. Det blir en associativ resa genom Skaraborgs län, en retrospektiv över revolutionära rörelser och vår tids registrerade varumärken.

  R är ett beställningsverk till Art's Birthday Party 2013 och det är en samproduktion mellan P2 och Rrrrradioteatern.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Maria Paz är konstnär, kompositör och designer född i Bogota, Colombia, 1981. Exotikdot är hennes konstnärliga pseudonym liksom namnet på hennes vokalelektronika-projekt.

  I Exotikdots föreställningar tas publiken med på en fantastisk resa bland färgskiftande atmosfärer, hypnotisk sång och flöden av elektroniska beats. Färger förvandlas till ljud och röstfrekvenser till ljus medan Exotikdots glasartade gestalt lyser som en trasig radioaktiv speldoseballerina.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Peder Simonsen (tuba, elektronika och trummaskin) och Anton Toorell (sång, gitarr, elektronika) åstadkommer en osannolik blandning av hemgjord elektronika och progressiva beats som skickas via FM-sändare till gamla rörförstärkta radioapparater.

  Deras tuba-techno-radio-pop inte bara ser fantastiskt ut – det låter fantastiskt också.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Kiwas arbete samlar oftast ihop de olika delarna i hans liv som fri nutida konstutövare, experimentell författare och ljudkonstnär.

  “Page X of Y” är specialkomponerat för Art’s Birthday Party och består av 6 olika delar som handlar om att sätta ljud i ett sammanhang, en blind tilltro till oljud och den starka inre känslan av tomhet.

   |

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Sand Circles bildades av Stockholmsbaserade Martin Herterich 2010 i en garderob fylld med begagnade syntar, trasiga trummaskiner och svajiga bandekon.

  Genom ett filter av kassettbrus frammanar Sand Circles surrealistisk pop som är lika delar mystisk futurism och släpig Detroit-techno.

  Efter två kassettsläpp på amerikanska Not Not Fun kommer en fullängdare 2013 att skapa ett dansgolv beläget på havsbotten.

   |

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Electronicapop-duon Systraskap består av Sabina Wärme och Amanda Lindgren. Systraskap skrev sin första låt 2011, släppte sin första EP i år och 2013 kommer deras första fullängdsalbum. 

  Systraskap gör klubbmusik med inslag av allt annat än det självklara, där vilda trumsolon slåss med blåsslingor och förställda röster.

  Texterna har ett djupt samhällskritiskt budskap som berör allt från orättvisor och ökande klyftor i samhället till varje människas rätt att vara som den vill.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Byetone är den tyske electronica-stjärnan Olaf Bender som är en av grundarna till ett av 00-talets mest inflytelserika etiketter inom den elektroniska musiken – Raster Noton.

  Byetone live är en hypnotisk upplevelse där musiken i första hand ska trigga lusten att dansa. Det visuella är en viktigt del av framträdandet och avsett att via näthinnan fördjupa den fysiska upplevelsen med rytmiska impulser av ljus och mörker.

 • Live på Art's Birthday Party 2013

  Laurel Halo har sina rötter i Michigan vilket anas i hennes musik där techno, soul och elektronika blandas i ett dystert men ändå optimistiskt digitalt landskap.

  Även om hon dras till det kusliga så blir de oroande elementen renande och sinnliga för Laurel Halo.

  Hennes live-konserter är mörka, tunga och aggressiva. Rytmer vänder och vrider sig bakom en vägg av målande synthar, kaotiska samplingar och oväsen.

  (Tyvärr får vi inte lägga upp Laurel Halos spelning för lyssning.)

 • Det är en kylig kväll i Stockholm när vi firar konstens födelsedag. Men inomhus är det varmt och gott - som det ska vara på ett kalas!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista