• Upplevelser

  När Inger Hellman skulle föda sin lilla son hemma behövde de ha en skål för att lägga moderkakan i. Inger protesterade högljutt om att de inte fick ta skålen som hon brukade ha palt i. Men ingen lyssnade...

 • Upplevelser

  Stina Lundkvist delar med sig av en historia om en bilfärd hon alltid kommer att minnas i långfredagens Sverige Berättar. Hon och hennes föräldrar tog bilen för att köra upp till en konståkningstävling i Lycksele. Men på vägen går något fel... 

 • Upplevelser

  Saga Alexandersson är ett av fem syskon och hon ser ofta fram mot att träffa sina syskon. De brukar alltid bjuda varandra på något gott och ibland tycker Saga att det är lite svårt att komma på vad hon ska hitta på. Den här bjudningen hade hon allt klart och visste vad hon skulle göra. Men det blev inte riktigt som hon tänkt sig...

 • Upplevelser

  Inger Lundgren bor i Glömminge på mellersta Öland. Till vardags njuter hon av den öländska naturen och hoppas att hon en dag ska kunna måla av allt det vackra.

  I Sverige Berättar talar hon om när de var små och hur mycket möda det kunde vara att få rätt i lekar som "Mamma, pappa, barn".

  Inger har varit med i Sverige Berättar tidigare också och då berättade Inger om en natt när hon var liten och höll på med hyss.

 • Upplevelser

  Lisbeth Gemzell bor i Västerås, men spenderar ofta sina somrar i Medevi. Hon älskar att sjunga och röra på sig, särskilt gillar hon att cykla.

  I Sverige Berättar tar hon med oss till en plats som ligger henne varmt om hjärtat - Medevi Brunn. En plats som ligger nära Vättern mellan Askersund och Motala och som är nordens äldsta brunnsort. Med inlevelse och passion förklarar hon varför generation efter generation återvänder till Medevi brunn.

 • Upplevelser

  Ulla Bergsten bor just nu i Sundbyberg men kommer från början från småland. Till vardags intresserar hon sig mycket för släktforskning, men ser även till att spendera så mycket tid hon kan med sina barnbarn.

  I Sverige Berättar delar hon med sig av en historia om den dag då hon och hennes vän upplevde att de fick riktig änglavakt.

 • Upplevelser

  Kristina Sorsa berättar om när hon pendlade mellan Hultsfred och hennes arbete i Eksjö. Biljettsystemet gjordes om och biljetter ersattes med platskort. I Sverige Berättar berättar hon om vad som hände den dagen hon inte ville visa sin legitimation för konduktören.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Upplevelser

  Bill Nordström har runt 15 000 flygtimmar på sitt CV, men är idag forskare inom området om substansmissbruk och rökavvänjning. Idag bor han i Trelleborg men har även spenderat några år i Puerto Rico.

  Här berättar han om en dag när han var ute på taxiflyguppdrag och fick kommando på radion i planet om att gå genom molnen och landa rakt framför honom. När molnen skingrades tornade ett gigantiskt hangarfartyg upp framför honom och det vara bara att landa. Ett hangarfartyg som egentligen inte existerade och där han aldrig kommer kunna säga att han varit, ingen skulle tro honom. Hör Bills berättelse här.

 • Lotta Holmgren kommer från skärgårdskommunen Österåker. Hon arbetar till vardags som arbetsmarknadsansvarig i kommunen. Lotta har också flera kreativa hobbies som att skriva, fotografera och skådespela ibland.

  Något annat Lotta gillar att göra är att åka på Ålandskryssning. I Sverige Berättar beskriver hon i detalj hur en sådan här kryssning vanligtvis går till.

 • Upplevelser

  Birgit Johansson kommer från Arboga. Sedan hon blev pensionär har hon sysslat med att anordna olika trevligheter för andra pensionärer, bland annat studiecirklar i många olika ämnen.

  I juli 1983 var Birgit i USA och firade nationaldagen. Där, mitt i folkmassan, träffade hon en kvinna som började ställa frågor om var hon kom ifrån. Det visade sig att de båda hade kopplingar till Arboga och fattade tycke för varandra. Den amerikanska kvinnans liv skulle senare visa sig ha stor betydelse för Birgits framtid, många år fram i tiden.

 • Upplevelser

  Dennis Svensson bor i Tärnaby sedan ett år tillbaka efter att slumpen fört honom dit. Han är idag fotbollstränare till ungdomar i 13-15-årsåldern.

  I Sverige Berättar Dennis om en älgjakt för 30 år sedan. Han var sju år gammal och sprang för livet för att fly undan vad han trodde var två stora älgar.

 • Upplevelser

  Solveig Agnas från Leksand deltar i Sverige Berättar och berättar om dagen då hon skulle prova en tajt, röd body på underklädesbutiken. Det kändes inte riktigt som hon ville...

 • Upplevelser

  Jan Gustavsson från Forshaga. I 45 år har han arbetat inom rättsväsendet. I Sverige Berättar återger han en kväll då han jobbade som polis och blev kallad till en kaosartad festplats. En yngling som vägrade att följa med till polisstationen gjorde kvällen svår för Jan.

  Här berättar han vad som hände.

 • Minnen/upplevelser

  Göran Burén är gammal radiojournalist som en gång 1985 fick möjligheten att intervjua den store Miles Davis. Davis var i Umeå för att framträda på jazzfestivalen och av alla journalister på plats var det just Göran som fick träffa musikern.

  Göran bor på Holmön utanför Umeå. Han älskar att sjunga i kör och åka skidor. Förutom det lägger han mycket tid på sitt jordbruk.

 • Upplevelser

  Margareta Aggevall är bosatt i Höganäs, men kommer ursprungligen från Ramsele i Västerbotten. Hon anser sig själv vara väldigt duktig på människor och arbetar som både frisör, massör och medicinsk laserterapeut.

  I Sverige Berättar pratar hon om hur hennes liv ändrades den dag hon fick frågan från en kvinna om hon kunde tänka sig att bli hennes vän.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista