• Bild på en klocka.

  I veckans debatt handlar det om vintertid. Ska vi ta bort den, och göra sommartiden permanent eller behålla allt precis som det är? Elinor och Johannes diskuterar!

 • I veckan det debatterats om det är bra eller dåligt att ha porrfilter på internet, med tanke på att så många barn porrsurfar. För att sätt punkt i debatten har vi två väldigt engagerade debattörer. Präktiga Marcus möter den hård nackade porr-lover Elinor.

  Vem har rätt om porrfilter?

 • En fråga som ständigt är aktuell för oss i redaktionen för Tankesmedjan är om man kan skämta om allt. För att sätta punkt för de dissektionerna tog vi helt enkelt frågan till humorfestivalen i Lund.  

   

 • Efter att en kvinna i Frankrike tvingats klä av sig sin burkini har ämnet diskuterats vilt på sociala medier. En av de som tagit upp ämnet är Jonas Gardell som skrev: "Män vill tvinga kvinnor ta på sig kläder. Män vill tvinga kvinnor ta av sig kläder. Enda gemensamma nämnaren: Män vill tvinga kvinnor". Inlägget togs bort av Facebook som hävdade att inlägget stred mot Facebook gemenskapsregler. Genom debatt ska vi nu avgöra om det var rätt eller fel. 

  Vem har rätt i debatten om Gardell och Facebook?

 • Idag dömdes man för förberedelse till terroristbrott. Det efter att han flera gånger rest för att ansluta sig till terrorgänget Islamiska Staten. Det är den första domen efter den nya lagen mot terrorbrott trätt i kraft. Därför ska vi debattera om det är rätt eller fel att staten lägger sig i vad folk gör på semestern. Debattörerna är Elinor ”reglera mera” Svensson mot Petrina ”man ska få göra vad man vill på semestern” Solange.

  Vem har rätt?

 • Är P3 som exakt alla kommersiella radiokanaler? Det tycker varje fall en man från den kommersiella radion som idag i en debattartikel kräver att Sveriges Radio säljer P3 på den kommersiella marknaden. Alla våra kollegor har hånat debattören.

  Därför avgör vi frågan i en debatt: SKA P3 AVKNOPPAS OCH BLI KOMMERSIELLT – ELLER SKA P3 FORTSÄTTA TILLHÖRA LICENSBETALARNA?

  Hur ska Sveriges Radio göra med P3

 • Mona Sahlin avgick under gårdagen. Det efter att Expressen avslöjat att hon skrivit under ett intyg med en felaktig uppgift om sin livvakts inkomst. Många frågar sig varför, enligt Dilan var det av ren kärlek medan Elinor menar att det var av alla andra anledningar än kärlek.

  Varför skrev Mona på det falska intyget om sin livvakts lön?

 • I veckan har det varit möte i FN om knarkets framtid. Vad är egentligen den bästa lösningen på världens alla narkotikaproblem: Avkriminalisera eller superkriminalisera? Vi avgör frågan en gång för alla genom att ställa de båda alternativen mot varandra i debatt. Rösta och avgör hur världen ska göra.

  DEBATT: Avkriminalisera alla droger i världen?

 • Fotboll och fylla, ja eller nej?

  Organisationerna Stad och IQ som jobbar med alkoholrelaterade frågor presenterade igår resultatet av en undersökning där 3000 personer fick blåsa i en alkoholmätare under åtta allsvenska matcher. Av dessa visade 49 procent utslag av alkohol i utandningsluften med en genomsnittlig promillenivå på 0,63.

  Vem har rätt?

 • Den tidigare förbundskapten för friidrottslandslaget, Ulf Karlsson, anklagade under en paneldebatt Zlatan för att ha dopat sig under sin tid hos Juventus. INGEN VET HUR DET LIGGER TILL. Därför går vi till debatt och debatterar om vi TROR att Zlatan var dopad.  Martin ”Vi kan inte veta säkert” Lagos mot Elinor ”KLART HAN INTE VAR” Svensson. Rösta för att slutligen avgöra.

  Vad tror vi, var Zlatan dopad?

 • Organisationen Djurens Rätt tycker att vi ska skippa fjädrarna i påskriset. En rad kommuner har valt att anamma budskapet och har slutat med fjädrar i de kommunala pynten. Men de flesta har såklart inte gjort det. Nu ska vi därför avgöra vilket som är rätt. Martin ”det är omodernt och orimligt” Lagos mot Elinor "det är självklart fjädrar som gäller” Svensson.

  Vem har rätt om fjädrarna?

 • Polisen i Östersund uppmanar kvinnor att vara försiktiga när de rör sig ute, det efter flera fall av överfall och ofredanden den senaste tiden. En del tycker polisen gör rätt – en del tycker de gör helt fel. Vi avgör ni frågan i en debatt mellan Dilan ”Kvinnor ska hålla sig inomhus” Apak och Johanna ”Kvinnor ska vara fria att gå var de vill” Wagrell.

  Så hur ska vi ha det?