• Tankesmedjan är inte bara slut för den här terminen (vi är tillbaka i augusti), det är även dags för Ola att lämna programmet.

  För att hylla honom hade tankesmederna planerat en alldeles särskild överraskning - en hälsning från Olas stora idol!

 • Tankesmedjan gästades av Sossarnas Veronica Palm, även känd som Omargate-veronica om varför hon inte avgick, om dåligt tålamod är hennes sämsta sida. Dessutom vägrar hon kommentera att Håkan Juholt valdes före henne och pressas ordentligt av Jonatan!

 • På onsdagen var det dags att möta Miljöpartiets talesperson i exempelvis integrationsfrågor och rättsfrågor - Maria Ferm!

  Hon pressades om hon är höger eller vänster, om hon hatar tillväxt och om vad hon egentligen har för alternativ till Reva.

 • Youtubefenomenet, landsbygdsministern Eskil Erlandsson besökte Tankesmedjan under Almedalen.

  Eskil grillades om hur han tänkte när han höll ett långt och detaljerat anförande om tidelag, om det är han som skapar förvirring i Centern och så tvingar vi honom att välja: Grisar eller bacon?

 • Äntligen är det KD-ledaren Göran Hägglunds tur att ställas till svars av Tankesmedjan. 

  Mannen som gjort sig känd som Sveriges roligaste politiker fick uttala sig om Birrocitat, kombinationen penis och gravidmage och om 50 shades of Grey skulle kunna ingå i en kulturkanon! 

 • I veckan gick en före detta Säpo-spion ut och berättade hur det gick till när han infiltrerade Vänsterpartiet.

  Men var det rätt av Säpo att spionera på Vänsterpartiet?

  Ola är tveksam, men försöker också minnas varför Lars Ohly kanske ändå är rätt person att spionera på. Kanske. 

 • Nu ska stockholmspolitiker sluta avknoppa offentliga verksamheter. Avknoppning är att personal i offentlig verksamhet får ta över sin egen vårdcentral, hemtjänst eller förskola och driva den själv som ett företag. Problemet var bara att politikerna sålde verksamheterna alldeles för billigt.

  Ola berättar hur det kunde hända.

 • Hassan Rohani vann presidentvalet i Iran. Men för att lära känna den nya presidenten krävs det att vi låter experter jämföra honom med svenska politiker.

  Ola synar påståendet om vem Hassan Rohani skulle vara mest lik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista