• Klicka här för att läsa all info du behöver!

  Det är dags för årets första sändning inför publik!
  Torsdagen 20 februari är ni välkomna till radiohuset på Baltzarsgatan 16 i Malmö. För att få en plats i publiken, mejla ditt namn och eventuellt din kompis (flera kompisar går också bra) namn till tankesmedjan@sverigesradio.se,

 • Det är nu dags att presentera Emmas absolut sista insats i Tankesmedjan (vad vi vet varje fall). Ett inslag hon jobbat på i månader tillsammans med tidningen Aftonbladet. Hon har rest på konferenser, gjort noggrann research och även i viss mån jobbat undercover i en provocerande men ändå klockren förklädnad.

 • En nazistvåg drar genom Europa. Länder som Grekland , Ungern, Bulgarien, Ukraina, Ryssland samt i övriga öststater går nazisterna på stark frammarsch med sin marsch. I Sverige har nazisterna gett sig ut för att visa att de lever och har hälsan. De valde att spärra av lite tidningar med små gulliga band och en lapp med ett budskap. Emma tänker på hur naziströrelsen egentligen mår.

 • Enligt en granskning som Aftonbladet gjort så innehåller cirka 12 procent av alla inlämnade riksdagsmotioner plagiat – utan någon källhänvisning. Emma har tänkt på att vi kanske borde kunna förvänta oss mer av våra folkvalda än de kör klipp och klistra när de ska förbättra landet Sverige. Emma levererar även en motion till den värsta text-tjuven som står hen fritt att sno inför nästa år.

 • I helgen har hela det Sverigedemokratiska partiet haft ett så kallat landsmöte. Emma har nämrare tittat på några punkter som behandlades. En av punkterna hon fastnade särskilt för var de kulturpolitiska frågorna. Hur ska partiet göra med kulturarvet och den nationella identiteten? Hur gick snacket kring oss inom public service då? Emma vet.

 • Varför finns det inget p-piller för män? Emma har enligt osäkra källor bevis för att mannens sperma helig, medans kvinnans ägg, kan man koka, kasta och kissa på.

 • Sverige förnedrades av Portugal och ingen av killarna får åka till Brasilen och spela VM. P1 Morgon bjöd i morse in två experter för att debattera eller kanske mer diskutera hur det blev och varför det blev som det blev. Emma tänker på vad de sa och hur analysen med P1-experterna blev.

 • Uppdrag Granskning har granskat flera kommuner som ska åkt till bostadsmässan i Cannes och betet sig som svin. Hemskt. Men var det verkligen Cannes de var i? Emma tänker på hur det gick till när exempelvis en klänning blev en lunch.   

 • Den nederländska organisationen, Terre des Hommes, har under några månad skapat en virtuell tioåring vid namn Sweetie. Sweetie ser ut som ett riktigt barn och har använts för att avslöja mängder med nätpedofiler. Emma tänker på likheter mellan Sweetie och Spinning Jenny.

 • Efter förra veckans Uppdrag Granskning hånades en smygfilmad rektor för att han ansåg att hiphop drog till sig oönskade elever. Musik som enligt honom också hängde ihop med våldtäckter och elda bilar. I måndags fick rektorn stöd från Sveriges svar på New York Times, nämligen Smålandsposten. Emma tänker på de som kritiserar hiphop.

 • Emma tänker på varför unga killar som köper sex lägger ner så fruktansvärt mycket tid på att ta kontakt. Bland annat skriver de kärleksbrev. Istället för att ens göra tafatta försök att stoppa in sitt halvstånd i en  tjejkollega eller tjejstudent i närheten.

 • I veckans sista Tankesmedja debatterar vi som vanligt ett ämne som orsakat dåligt stämning på redaktionen. Nu ska luften rensas. I dag drabbar Emma och Jonatan ihop i en debatt om det är tjejer eller killar som ska äta p-piller.

  Emma anser att det är killarna. Jonatan anser att det är tjejerna. Vem har bäst argument?
  KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN!

  Killarna eller tjejerna?

 • Emma tänker på hur skolor beter sig mot olika elever och varför en del friskolor är rädda för musik.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista