• När beskedet om det inställda valet kom blev Ahmed som en ko som just släppts på grönbete. Han visste att han inte skulle tvingas se ändlösa partiledardebatter, gå slalom genom stan för att undvika valarbetare och att han inte behöver ta sig till en vallokal – en gång till. Beskedet om det inställda valet var det bästa han hört. Men alla blev inte lika glada. Ahmed tänker alla ledsna twitteraktivister.

 • Det är parlamentariskt kaos och ingen vet exakt vad som kommer hända. Tomas tänker på att det är läge för ett klassiskt styrelseskick att göra comeback. Det är dags för LOTTOKRATIN!

   

 • Sverigedemokraterna anklagas för att inte bara för att störta Sverige in i ett parlamentariskt kaos utan också för att ha svikit pensionärerna. Det eftersom den  rödgröna budgeten enligt de rödgröna skulle vara bättre för pensionärerna än Alliansens.  Tidigare har SD menat att det är invandrarna som tar pengarna från pensionärerna men tydligen tar även SD pengarna från pensionärerna. Därför ska debattera vad som är det största hotet. 

  Vem har rätt?

 • Alliansregeringen sänkte krogmomsen under sin tid vid makten, vilket även Miljöpartiet tyckte var en bra grej. Socialdemokraterna däremot gick till val på att  höja krogmomsen. Men nu har S fått backa efter förhandlingar med Miljöpartiet och det vi ska debattera i tankesmedjan är därför: Var det rätt av Socialdemokraterna att backa? Debatten står mellan Moa ”momssänkaren” Lundqvist och Dilan ”momshöjaren” Apak.

  Vem har rätt om krogmomsen?

 • Miljöpartiet, ett ungt parti med visioner och drömmar. Revolutionärer som gick barfota och inte såg det som naivt att krama träd. Socialdemokraterna. Ett parti som tröttnat på tillvaron och vill ha något nytt, men som har ett gammalt arv som håller dem tillbaka. Dilan tänker på regeringsförhandlingarna mellan MP och S.

 • Om Stefan Löfven lyckas bygga en ny regeringen blir snart en hel rad allians-ministrar utan jobb och sysselsättning. Dilan tipsar därför om hur de ska göra för att möjligen kunna landa ett nytt jobb.

 • Det har varit folkomröstning om trängselskattens varande i Göteborg. Moa tänker på varför det ALLTID är en dålig idé att fråga bilister om råd, vad det än gäller.

 • En kvinna, en kvinna, en kvinna. Det är dags för Moderaterna att välja en ny ledare. Allt pekar på att det blir en kvinna. Ahmed har lyssnat på vad moderaterna behöver och vad de vill ha.  Men enligt honom har de missat den mest självklara kandidaten av dem alla till posten som ny ordförande.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista