• Musikalartisten Klara Nilsson börjar redan känna av separationsångesten från vännerna i Säffle, så här en knapp vecka innan sista föreställningen av "Hur man lyckas i affärer utan att anstränga sig". Det är hennes andra stora roll på Säffleoperan, och Klara lämnar dörren vidöppen för möjligheten att återkomma, men inget är spikat i dagsläget. Klara presenterade sin spellista i Förmiddag idag.

 • Carl-Jan Granqvist släpper i dagarna en ny kokbok. Den heter Carl-Jans klassiker - mer än en kokbok och kom till efter en tids sjukdom.

 • Hur viktigt är utseendet när man drabbas av cancer? Under tisdagseftermiddagen samlades 18 kvinnor i varierande stadier av cancerbehandling på centralsjukhuset i Karlstad för att delta i en make up- och hudvårdskurs där cancersjuka kvinnor får tips för utsidan med avsikten att må lite bättre på insidan.

 • Karlstadsbandet Charlie the forest har än så länge en hyfsat realistisk nivå på sina musikerdrömmar. Spelningar i Karlstad har de redan avverkat, nu hoppas de på att göra en CD och kanske få en spelning i Stockholm eller Göteborg. Men framför allt vill de ha roligt när de spelar.

 • Benpress, situps eller armgång? I Karlstads kommuns nya utegym finns möjlighet till dessa övningar och flera därtill. Gymmet, som kommunen satt upp i samarbete med IF Göta och Idrottslyftet, invigdes i förra veckan och har redan fått god respons, enligt Johan Högman på Karlstads kommun. Konsumentpanelen för dagen var också mycket positiv.

 • Musiken är livet Andreas Jonsson från Karlstad. Han satsar för fullt på en musikkarriär och har redan nu flera stora produktioner på sin meritlista. Han har producerat shower om och sjungit såväl Sinatra som Simon & Garfunkel och härnäst är det rockklassiker på menyn. Idag var han värd för programpunkten Min spellista i Förmiddag.

 • Dagens konsumentpanel tycker att man ska leta lite extra när man handlar efter ekologiska eller Fair Trade-varor. Inte för att smaken alltid blir bättre, men för att man då gör lite skillnad för världen. I panelen idag fanns företagaren Irina Swahn, kommunikationsstrategen Arman Teimouri och Anna Sundell, Fair Trade-samordnare för Karlstads kommun.

 • Han har levt med musikalen Jesus Christ Superstar i sex år, men nu är det dags att avrunda det kapitlet i artisten Ola Salos liv. Till våren startar Sverigeturnén som blir finalen på projektet. Till Karlstad kommer de i slutet av februari. Ola Salo var gäst i Förmiddag idag.

 • Idag och i morgon får Karlstads niondeklassare besöka gymnasier, för att få veta mer om skolornas utbildningar inför sitt kommande gymnasieval. En av frågorna som togs upp vid niornas besök på Nobelgymnasiet var vilka kurser man ska ha läst för att, efter gymnasiet, kunna läsa på universitet. En av dem som tog emot på Nobelgymnasiet var studievägledare Ylva Kungberg.

 • Karlstadskillen Anders Wigelius dröm om att få sina låtar på topplistor världen över har redan gått i uppfyllelse. Bara i år har han haft fem listettor, varav en just nu i Sydkorea. Han bor nu i Stockholm och arbetar som låtskrivare, tillsammans med sin bror Erik. Men musicerandet släpper de inte heller, till exempel i gemensamma rockbandet Wigelius.

 • 25-årsfirande underklädesbutiken Shangri La i Sunne behöver gå från C-kupa till D-kupa vad gäller storleken på lokalerna. 200 kvadratmeter räcker inte långt till affärsutrymmen, provrum och lager.
  – Vi vill gärna vara kvar i Sunne, säger ägaren Ylva Stiernelöf, som nu förhandlar med Sunne kommun om bygglov.

 • På lördag är det premiär för Ola Salos rockopera Kult och i ensemblen finns bland andra Wermland Operas Ole Bang. Ole, som bland annat setts i Shrek och Next to normal, spelar här rockpoeten Hannes. Men premiären avnjuts för hans del i en fåtölj på Berwaldhallen, för hela verket är redan inspelat.

 • Konsumentpanelen testade idag tre färgglada och fantasifulla tandborstar, men ingen av dem verkade göra jobbet lika bra som en vanlig enkel variant. I varje fall inte enligt tandhygienisten Pia Borgenstedt. Och panelen Nina Engdahl och Johan Östling verkade heller inte falla för de flaschiga produkterna de testade.

 • Den smått legendariske svenska gitarristen Janne Schaffer besöker Värmland i dagarna, både för att gå på Beatleskonsert och för att själv spela i Sunne ikväll. Det är många jubileum för Schaffer i år: 50 år sedan han träffade Lasse Åberg, 40 år sedan han släppte sin första soloplatta och lika länge sedan ABBAs första skiva släpptes, som han var med på.