• I hela Värmlands län finns det 100 bara flickor och kvinnor som är registrerade som ishockeyspelare.
  Nu vill Värmlands ishockeyförbund göra något åt tjejbristen med kostnadsfria tjejhockeydagar, den första i Filipstad imorgon.

 • Han är mest känd för sina böcker Övergivna platser. Författaren, fotografen och docenten i ekonomisk historia, Jan Jörnmark. Med de böckerna startade han i princip en folkrörelse, och idén kom från ett besök i Lindfors Folkets park. Ingen har som han lyckats popularisera ämnet ekonomisk historia. Nu är Jan Jörnmark aktuell med en ny bok: Krisen.

 • Orientering

  Nu är det klart att O-ringen, världens största orienteringstävling, avgörs i Värmland år 2017. Arvika blir huvudort, och arrangörerna räknar med att mellan 20000 och 25000 orienterare kommer att delta.

 • Ortsnamn diskuterades i veckans språkkoll. Vad har Åmål har gemensamt med Tolkens Sagan om ringen? Och varför tänker man på Mjöd-druckna vikingar när Tove ger sin förklaring till ortsnamnet Säffle?

 • Efter att en asylsökande sköts till döds i Hagfors av en polis i förra veckan så riktade Hagfors kommunalråd Mikael Dahlqvist (S) kritik mot att Migrationsverket inte har personal på boendet. Migrationsminister Tobias Billström (M), som idag besökte Värmland, håller inte med om kritiken.

 • Två kvällar i rad från och med dags dato spelar dragshowgänget After Dark i Karlstad för fulla hus. En av stjärnorna är Lars Åke Wilhelmsson, alias Babsan, som idag gästade Eftermiddagsstudion.

 • Ny forskning

  Barn tycker att det är roligt att berätta om olyckor de råkat ut för, och de upplever dem som statushöjande.
  Det framkommer i en avhandling som Åsa Olsson, barnsäkerhetskoordinator vid MSB, lagt fram vid Karlstads universitet.

 • P4 Värmland kollar arbetslösheten

  Att bli arbetslös kan ha förödande konsekvenser. Men när 31-årige Fredrik Lundin från Sunne stod utan jobb fick han möjligheten till en positiv nystart i livet.

  – Först var det jätteskönt att vara arbetslös, men efter ett par dagar kände man att det inte var så glamoröst och kul. Det var en stressande situation och man klättrade på väggarna, säger han.

 • På tisdagskvällen invigs Karlstads kommun satsning på konst på cykelvägar - som vissa menar är farlig. Konstnärerna bakom den första sträckan, Krumbukter, var inte beredda på den stora uppmärksamheten.

 • Från årsskiftet läggs Abetsmiljöverkets kontor i Karlstad ner när antalet distrikt halveras från tio till fem. Den värmländske riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) upprörs över nedskärningen. Idag besökte han Karlstadkontoret och mötte sen riksdagsledamoten Katarina Brännström M) i en debatt i radion. 

 • Språkkollen

  - Och det var det det, sa Suttan när hon ljög. Så sa alltid Margareta Åslunds pappa i Forshaga, när han ätit middag.

  Vad sjutton menade man med det? undrar nu Margareta, och språkvårdare Tove Andersson gav svar i måndagens språkkoll.

 • En av världens största ståupp-komiker kommer till Karlstad ikväll och för P4 Värmland berättade Pablo Francisco om varför Oprah Winfrey är en inspirationskälla, varför han är en fantastisk problemlösare och vad han egentligen tycker om svensk lakrits.

 • "Uppkopplad eller avkopplad", så heter en ny bok av mötesevangelisten och häronuisten Micke Darmell.

  Ja, han kallar sig så, och han menar att IT-smekmånaden är över. Nu måste vi ta kommandot över den nya digitala tekniken. Vi ska styra användningen av vår smarta telefon efter våra behov - den ska inte styra oss.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista