• Lottas Larsons goda fisksoppa

    – Här får ni ett underbart recept på min goda fisksoppa, enkelt och snabbt. Även dom som inte gillar fisk gillar detta, skriver Lotta.  Tycker själv man ska vara väldigt försiktig med saffranet, tar själv ytterst lite.

    Ingredienser för 2 pers

    1 gul lök
    1½ dl grädde
    1½ dl vatten
    lite saffran efter smak
    1 paket torsk el. kolja (400 g)
    1 burk tomatsoppa
    ½ kg räkor med skal
    hackad dill

    Gör så här:

    Hacka löken fint och fräs den i lite smör på svag värme (få ingen färg på löken).
    Häll i grädde, vatten och saffran.
    Låt koka upp och lägg sedan i fisken som skurits i fyrkantiga bitar.
    Salta och peppra och låt koka på svag värme i max 10 minuter.

    Häll sedan i tomatsoppan och dill.

    Rör försiktigt och lägg i de skalade räkorna innan servering.

    Servera med gott vitt bröd och trevligt sällskap - och livet kan inte bli bättre!

    /Lotta Larson i Svärtinge

  • 23 mars 2011

    Förra året vann en lammburgare. Igår kväll avgjordes det vilken maträtt som blir Årets Valdemarsviksrätt 2011. Kocken Niklas Hellsing på Gryts Varv håller i tävlingen, där invånarna själva fått föreslå rätter, helst med lokal anknytning och lokala råvaror.

    Idag berättade Niklas och Pia Wahlman på Kårtorps Café att det vinnande receptet blev:
    Klasborgsgubbens strömming med gott mos och syltade, kryddiga rotsaker.

    Och nu är tanken att den här strömmingsrätten ska kunna avnjutas på matställen i Valdemarvsikstrakten framöver.

    Förutom korandet av den här rätten fick Niklas också in en spännande receptsamling, berättade han i programmet.

    Recept under Läs mer

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista