• måndag 9 maj

  Att laga god mat behöver inte ta lång tid. Vardagskocken Ann-Marie Bardler Weibe bjuder denna vecka på två lättlagade omeletter, som inte ska ta mer än fem minuter att få till... Jessica höll i tidtagaruret när Anne-Marie gjorde en öppen omelett i grekisk stil...

  En lantlig omelett... eller bondomelett... eller spansk tortilla... eller frittata... ja kärt barn har många namn. Här en variant a´la Anne-Marie, med rökt sidfläsk som fräses tillsammans med löken och potatisen.

 • 21 april 2011

  Märtha Jonsson inspirerar oss till en färg- och smakrik påsk tillsammans med reporter Lana Brunell.

  Idag bjuds både läckra dekorationer och ätbara godbitar. Och vi får dessutom lära oss att piffa till gammal vissen dill!

  Recept på äggtoddy, krabbfisktårta och påskbakelse hittar du nedan.

 • Vad vore väl julen utan alla lukter och smaker. Tänk om vi inte hade alla kryddor som kanel, saffran, kryddnejlika och ingefära. Nej, utan de lukterna skulle julen inte alls kännas lika rolig. Julen är kryddornas tid! Och Tebodarna runt om i länet säljer inte bara te och kaffe utan också kryddor. Lana Brunell har besökt en av dem i Linköping där Karin Almtorn jobbar och hon anser förstås att julen är kryddornas tid.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista