• Vill gärna delge er ett gott sopprecept som jag lagat i många, många år!
    /Marianne

    MUSSELSOPPA

    1 burk musslor
    2 gula lökar
    1 bit selleri
    1 knippe persilja
    ½ citron
    5 dl vitt vin
    2 fiskbuljongtärningar
    salt
    peppar
    1 tsk timjan
    1 lagerblad
    2 dl tunngrädde
    2 dl vispgrädde
    lite milda
    olja
    1 rågad msk vetemjöl

    Fräs den hackade löken och den skalade och fint hackade sellerin samt ½ knippe persilja och samtliga persiljekvistar i olja tills allt är genomskinligt.

    Tillsätt en smörklick och dofta över mjölet. Låt allt tjockna under omrörning.

    Späd efter hand med musselspadet,det vita vinet och citronsaften.

    Smält buljongtärningarna i den sjudande blandningen och smaksätt med samtliga kryddor.

    Tillsätt den tunna grädden och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av!

    Lägg musslorna att dra i den hårt vispade grädden.

    Finklipp persilja. Fiska upp persiljekvistarna och lagerblad ur soppan. Sänk värmen till minsta möjliga .

    Blanda ner musslor och vispgrädde. Hetta upp 1 minut. Garnera med persilja och servera!

    Kanongod soppa som serveras med ett varmt vitlöksbröd.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista