Yasemin Celebi.

Aubergine med köttfärsfyllning

Aubergine med köttfärsfyllning
5:32 min

Matbloggaren Yasemin Celebi ger ett recept med turkisk bakgrund.

Aubergine med köttfärsfyllning
(4 personer)

4 aubergine
300 gr köttfärs
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 knippe persilja
1 tsk krossad turkisk rödpeppar
1 msk olja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginerna på hälften, pensla med olja och grilla i ugn tills de blir mjuka i cirka 20 minuter.

Under tiden fräser du hackad lök i oljan. Stek köttfärs och tillsätt puré, kryddor och persilja. Låt puttra på svag värme i en kvart.

Därefter fyller du auberginerna och stoppar in i ugnen cirka 30 minuter tills köttfärsen får färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".