• I dag avgjordes framkomlighetstestet: snabbast på sträckan Kaknästornet - Globen, bil eller cykel? Vinnaren blev cyklisten med tiden 17:28.

  • I morse var kapten Hjälm i Kista där han träffade Sollentunacyklister som är med i ett cykelpendlarförsök. Dessutom dök en av Stockholms mest kända cyklister, före detta stockholmspartisten Stella Fare upp hos kaptenen.

  • Det blir inga nya säkrare cykelgarage vid varken Stockholms central eller Södra Station. Tanken var att de tre nya stationerna längs Citybanan skulle få nya, bättre cykelparkeringar, men nu verkar det som att bara Odenplan får en ny parkering. Hur blev det så? Debatt i dagens Stockholm idag mellan Stockholms stads moderata trafikborgarråd Ulla Hamilton och det miljöpartistiska oppositionsrådet Daniel Helldén.

  • Kapten Hjälm fortsätter att se till att cyklande stockholmare förses med cykelhjälmar. I dag åkte han till söder och hade sällskap av två cyklande poliser.

  • Det stjäls allt fler cyklar i Stockholm, något både vi på SR och andra medier har uppmärksammat på sistone. Men vad händer med de stulna cyklarna? Den frågan ställer man sig på Svenska Dagbladet, som försett en cykel med en gps-sändare. Cykeln placerades vid Centralstationen och stals efter tre dagar och är nu på Södermalm. I morse pratade vi med SvDs reporter om vad som händer nu. 

  • Det är ju cykelvecka på Radio Stockholm och Kapten Hjälm är ute och delar ut hjälmar. Men det visar sig att Denise är en av dem som cyklar utan hjälm! Då griper ju självklart kaptenen in. 

  • Nästan hälften av alla som skadas i trafiken är cyklister. Men trots det finns det ingen klar bild om varför så många cyklister skadas. Nu ska VTI, Statens väg- och trafikforskningsinstitut kartlägga vad som orsakar olyckorna. I Stockholm idag hör du utredaren Jenny Eriksson. Du möter också Catharina Ingelman-Sundberg som varit med om en allvarlig cykelolycka.

  • Radio Stockholms Kapten Hjälm ger inte upp utan fortsätter envetet att se till att stockholmarna har cykelhjälm. I dag var han på plats i Ropsten där han tog hjälp av en softbollspelare, lite meloner och en hjärnforskare som fick demonstrera hjälmens betydelse.