1 av 2
Demonstranter för samkönade äktenskap utanför Högsta domstolen i Washington. Foto: Pablo Martinez Monsivais/Scanpix
2 av 2
Samantha Banks och Brian Kotic hoppas att Högsta domstolen säger ja till samkönade äktenskap. Foto: Martin Jönsson/Sveriges Radio
korrerapporten 29 mars

Att få gifta sig eller inte - det är frågan

4:47 min

Högsta domstolen i USA tar upp frågan tar upp frågan om samkönade äktenskap och huruvida de är förenliga med den amerikanska konstitutionen. Måns Mosesson axlar programledarrollen och frågar ut Henrik Torehammar om bakgrunden.

Samantha Banks och Brian Kotic är amerikanska gays i Stockholm och besöker oss i studion. Vi försöker ta reda på om och varför opinionen i USA kanske börjar svänga mot en mer tillåtande syn på homosexuella och deras rätt att gifta sig.

I Storbritannien har den ryske oligarken och Putinkritikern Boris Berezovskij hittats död. Hittills tyder allt på självmord, enligt polisen. Men det här är inte det enda fallet där en rysk regimkritiker hittas död. Måns ger oss den deckarliknande storyn.

Hur farligt är det att opponera mot Kreml? Håller Vladimir Putin på att rensa ut sina fiender med våld? Vår korre Johanna Melén är med oss från Moskva.

Allt i Korrerapporten i P3. Långfredag klockan 13.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista