• Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl kommenterar debatten om anställningar och in- respektive utlasningar med en påminnelse om vad SR har fått för förutsättningar av riksdagen i sändningstillståndet: "Proposition och sändningstillstånd som är riksdagens underlag och beslut om våra villkor säger att vi ska ha en mångfald i programutbudet  genom en variation i produktionsformer", skriver Björn Löfdahl.

 • ANSTÄLLNINGAR

  LASFRÅGAN. Den pågående , programanställningar och tillsvidareanställningar beskriver en mångårig problematik. Samtidigt ger variationen i anställningsformer även möjligheter för många medarbetare som vill jobba med radio.
     Det skriver Kjell Anderstedt, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen, och tycker att han i sin roll som operativ chef saknat redskap att hantera LAS-problematiken.

 • ANSTÄLLNINGAR

  LAS-FRÅGAN. Journalistklubben på Sveriges Radio i Skaraborg är upprörda över ledningens sätt att sköta personalpolitiken. I ett öppet brev som adresserats till vd Mats Svegfors och rubricerats: "InLASningsfobin" skriver man bland annat: "När Sveriges Radio regelbundet byter ut folk innebär det att kunskapskapital ständigt går förlorat." 
     Mats Svegfors kommenterar brevet här på Medieormen.

 • DISKUSSION

  Lasse Edfast, snart utlasad Sveriges Radio-reporter, skriver apropå Medieormen i sin blogg om 3.0-journalistens verkliget. En verklighet som inte innefattar någtra fasta anställningar:

  "Eftersom de flesta blogginslägg jag läst hittills handlar om 3.0-journalistiken eller journalistens 3.0-journalistiska metoder (många bra, läs bland annat Anna Loverus och Malin Crona) tänker jag skriva några rader om hon som just  nu sitter framför mig med hörlurar på huvudet, om han som snart ska in i studion för att sända nyheterna, och om mig som snart ska sluta. Om oss som ska vara den där tredje generationens journalister.
     Vi kan kalla oss för las-generationen. Vi som ser på en fast anställning som en fast anställd ser på sitt barns dagdrömmar. Vi vars barn kommer lära sig Sveriges Radios anställningspolicy för att planera kommande julklappsönskelistor. Vi som slutar efter jul, efter jul efter jul. Och drömmer om att komma tillbaka."

  Läs hela inlägget:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista