• PAKETERING

  YTA VS DJUP. SR Metropols Martin Bentancourt försökte häromdagen se filmen Deer Hunter från 1978, men bara somnade. Efter mycket kaffe och på tredje försöket tog han sig igenom den Oscarsbelönade kvalitetsrullen och insåg att något allvarligt hänt med hans generation. Den har förvandlats till rastlösa säljare och konsumenter som har blicken på presentpappret och inte tar sig tid för fördjupning.

 • RADIO FÖR UNGA

  DEN UNGA PUBLIKEN. När vi intervjuade rap-stjärnan Jay-Z för några år sen i Stockholm ställde en av de andra reportrarna en fråga till herr Hova: "Är inte du lite för gammal för att fortsätta rappa?"
     Jay-Z hade precis fyllt 40. Hans svar har etsat sig fast i mitt minne: "Jag talar till min generation. På så sätt kommer de alltid att följa mig, när jag blir gammal blir mina fans gamla med mig. Så kan jag vara relevant genom hela min karriär"
    Martin Bentancourt, programledare på SR Metropol, funderar på om det är snabbsocker eller kanske en chipsslogan som funkar bäst när Sveriges Radio vill nå den unga publiken.

 • MÅNGFALD

  MÅNGFALD. Residente o visitante? Bosatt... eller besökare? Calle 13 heter den hyllade gruppen som myntat begreppet, då de ville undestryka den stora skillnaden mellan de som bor i ett område och de som besöker det för stunden.
     Jag jobbar för en kanal som inriktar sig till "unga nysvenskar i förorten" och jag tvivlar inte en sekund på min talang som radiopratare, men visst har min nysvenska bakgrund nåt att göra med det hela också. Inkvoterad i Sveriges Radio? Möjligen.
      Sveriges Radio Metropols Martin Bentancourt är ny krönikör på Medieormen och skriver här om sin hjärtefråga: mångfald.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista