• DEBATT

  Mobilen först. Så har många medieföretag, även Sveriges Radio, sagt i sina programförklaringar i flera år. Nu är vi där, på flera sätt. Men det är en utveckling som innebär stora utmaningar.
     Martin Jönsson, biträdande programdirektör på Sveriges Radio, har läst nya upplagan av Pew Research Centers årliga rapport State of the News Media och kommenterar hur medieutvecklingen beskrivs i den.

 • JOURNALISTIK 3.0

  Din mobil är en radio – och i dagsläget den viktigaste plattformen för Sveriges Radios digitala strategi. Med start i dag är det budskapet utgångspunkten för en ny kommunikationskampanj från Sveriges Radio.
     Martin Jönsson, biträdande programdirektör, berättar om bakgrunden.

 • DEBATT

  I dag är det ett år sedan Sveriges Radio gjorde om förstasidan på sverigesradio.se. När den lanserades hade debatten redan rasat, i högt uppskruvat tonläge, i ett par veckor, med anklagelser om att Sveriges Radio skulle snedvrida konkurrensen och försvåra för dagspressen.
     Men resultatet blev ett annat: att vi tydliggjort vår digitala strategi och förstärkt radioprofilen, skriver Martin Jönsson, biträdande programredaktör.

 • PODDRADIO

  Medieormen summerar det första kvartalet av medieåret och Sveriges Radio-året 2014 tillsammans med Sveriges Radios vd Cilla Benkö och biträdande programdirektör Martin Jönsson. Vi avhandlar oundvikliga ämnen som mordet på Nils Horner och vad det innebär för utrikesbevakningen, debatten om public service och opartiskheten kommenteras, liksom hur det har gått med ett par omdebatterade nya Sveriges Radio-program. Och så gör vi en lägesrapport av den upptrappade valbevakningen detta supervalår.
  Programledare är Medieormens redaktör Cecilia Djurberg.

 • STATISTIK

  JOURNALISTIK & STATISTIK. Det är opinionsbildarnas vanligaste verktyg och – alltför ofta – en journalistisk snuttefilt. Men rapporteringen om statistiska undersökningar innehåller många fällor, vilket belyses i nya Sim(o)-skriften Räkna med nyheter.
     Sveriges Radios biträdande programdirektör Martin Jönsson har läst den.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista