• frustrerad partner. Foto: jseliger2/flickr/CC BY 2.0
  Frågor och svar

  Ofas i sexlivet eller olika sexuellt intresse? Bristande sexlust eller osynkade i sexlivet är ett vanligt problem som många upplever, men vad kan en göra när lusten aldrig funnits där? Nedan svarar Camilla på fråga från en bekymrad lyssnare.

 • Tjej och kille står rygg mot rygg. Foto:Entrer dans le rêve/Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

  Hej är en kille som varit tillsammans med min sambo sedan 9 år tillbaka, vi har barn ihop och den minsta är 3 år. Jag tycker mycket om sex och skulle kunna ha sex ofta, men så är inte fallet. Hon orkar inte, har ingen lust osv. Närhet är svårt och det blir mycket suck och stön om man vill kramas eller vara nära i soffan. När jag frågar henne blir hon arg och irriterad och säger att hon trivs med vårt sexliv. Hon har massagestavar som hon använder ibland. Då känner jag att där kunde hon lägga lite tid på mig kanske. Ja har inga problem att hon onanerar men när de sker känner jag "ja men ja väntar lite till då". Jag blir arg och ledsen eftersom vi inte kan prata om detta. Jag tar alltid initiativet och till slut får man så många nej och sura svar att man undrar var kärleken är. Pallar jag detta mitt liv ut? Jag älskar henne och allt annat är kanonbra. Men jag tror jag inte pallar vara nån 2a så mycket längre till. Vi skrattar och har det bra tillsammans. Vill inte känna såhär. MVH Anonym

 • PODDA FRÅGA ROBERT

  Formas sexualiteten av ens barndom? Det undrar en lyssnare vars flickvän gillar BDSM, något han tror har att göra med att hon blev slagen som barn. En annan undrar om tjejer är utmanande bara för att kåta upp killar och en tredje vill veta om det är möjligt att äta kakan och samtidigt ha den kvar.

  Den som ger dig svaren på veckans tre lyssnarfrågor är som vanligt vårt husgeni, sexologen Robert Jacobsson. Vill du höra alla frågor i ett tillsammans med programmet som avslutas med novellen "Fulla för kärlekens skull"?

  HÄR HITTAR DU HELA PODDEN!

 • Hur får du din partner att ta mer initiativ? Det lär vår sexolog Robert dig i vecknas lyssnarfråga! Foto: Emmanuel Rosario/Flickr/CC BY-NC 2.0
  Veckans lyssnarfråga

  Hej! Jag är en tjej som nyligen blivit tillsammans med världens härligaste kille. Våra tidigare erfarenheter inom sex är rätt olika (jag är väldigt erfaren och han är inte det). Sen funderar jag lite på det här med att lära honom att ge bra oralsex/handsex.

  Hur kan jag göra för att uppmuntra honom till att våga ta egna initiativ Hur kan jag lära honom oralsex?

 • Ledsen kvinna.Foto: PhotoCo/Flickr(CC BY 2.0)
  FRÅGA ROBERT
  HÄR HITTAR DU ALLA LYSSNARFRÅGOR.

  Hur man bryter destruktiva mönster. Hur man lägger fram kritik om sexlivet på ett bra sätt. Och hur man gör för att inte komma för snabbt. Det och mer lärde du dig i torsdagens frågestund med vår sexolog Robert Jacobsson!

  Här hittar du alla frågor + svar. Men vill du dessutom höra en erotisk resa som gör att klassisk musik aldrig bli sig likt igen... LYSSNA PÅ HELA PODDEN!

 • TEMA HALLOWEEN

  Så vanligt är det med nekrofili, och så gör du om kärleken övergår i besatthet. Sist ut i halloweenveckan är Fråga Robert.

  Denna gången med extra läskiga frågor! Avslutningsvis hör du en erotisk novell uppläst av ingen mindre än artisten Kristian Anttila. Han träffar på en vampyr som suger mer än bara blod...

 • TEMA HALLOWEEN
  Till alla frågor!

  Hur vanligt är det med nekrofili, och är det normalt att tända på vampyrer?

  Veckans Fråga Robert innehåller såklart extra läskiga frågor! Lyssna en och en, eller i hela podden. Då hör du också om fittan med tänder och den erotiska novellen med ingen mindre än artisten Kristian Anttila. Han träffar på en vampyr som suger mer än bara blod...

  /Nina

 • FRÅGA ROBERT

  Min kille har en extrem sexlust, pratar snuskigt och berättar jämt att han ska mysa med sig själv när jag frågar vad han gör i telefon eller via sms. Det är extremt avtändande, har fint berättat att jag inte vill veta hur många gånger per dag att han runkar.  Jag kan liksom inte kyssa honom för han blir kåt på en gång och vill ha sex.  Vi har sex varje gång vi ses men min sexlust är inte lika hög som hans.

  Han tycker att JAG ska tillmötesgå hans behov. Jag älskar honom mycket men detta börjar bli jobbigt och påverkar min sexlust ännu mer :( Har du kanske några vettiga råd?

 • FRÅGA ROBERT

  Jag och min tjej har varit ihop sedan några år tillbaka. Vi har sex en gång i månaden, jag hade gärna haft det minst en gång i veckan! Men jag har börjat upptäcka att min sambo porrsurfar när jag är på jobbet och hon är hemma. Det känns som att hon hellre porrsurfar än har sex med mig. Jag har försökt ta upp det här med henne, men har alltid fått svar att hon minsann aldrig onanerar och om hon blir sexsugen någon gång så kommer hon ju såklart till mig! 

  Är min sambo porrberoende?

 • Sexmissbruk är ett omdiskuterat område. Diagnosen "sexmissbrukare" är inte vetenskapligt bevisad. Samtidigt upplever många att de har problem med sin sexualitet och sin aktiva lust. Exempelvis en av våra lyssnare;

  Tjenare jag är 19 år. Förlorade oskulden några veckor innan jag skulle fylla 11.I dagens läge har jag haft sex med fler än 110 olika tjejer. Är jag en sexmissbrukare? Ibland kan jag må riktigt dåligt efteråt eller bli äcklad av mig själv. Är väldigt osäker på mig själv, kan det ha något med det att göra?

  Svaret på frågan, tillsammans med "hur berättar jag för tjejen att jag inte kan få barn" och "kan ni bena ut begreppet relationsanarkism", hittar du här i inlägget!

  Vill du också höra en erotisk novell inläst av världens mest förförande röst tillhörande vår kollega och radiostjärna Saman Bakhtiari?
  HÄR HITTAR DU HELA PODDEN!

 • Podda Fråga Robert
  Här hittar du alla svar från FRÅGA ROBERT!

  "Jag älskar dig". En kort mening, men otroligt laddad.

  Om du inte får det besvarat? Bli inte rädd och ta det som en avvisning, utan kommunicera med din partner om hur du känner och låt den förklara hur den tänker och känner, menar vår sexolog Robert.

  De andra frågorna du fick höra i gårdagens Fråga Robert var en om olika sexlust, och en från det lesbiska paret som vill testa Strap-on!

  Vill du höra mer tips om Strap-on sex, och en erotisk novell av vår kollega Lautaro Cubilla? Här hittar du hela podden!

  /Nina

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista