Fetischer

Vecka 48 har vi tema fetischer på Ligga med P3.

 • Swingers har blivit något av en sexuell folkrörelse i Sverige. Men det är inte helt socialt accepterat och sker lite i skymundan.

  Och vad en swinger egentligen är för någonting finns många definitioner på. Men i grunden handlar det om partnerbyte och att leva ut sina sexuella fantasier.

 • Två bilder på en man klädd i en svart latexdräkt.

  Fredrik beskriver sig själv som en väldigt blyg människa och att sociala situationer kan vara väldigt jobbiga för honom. Men han har hittat något som får honom att må bättre, latex.

  Hur upptäckte han latex första gången? Och hur har latex stärkt hans självförtroende?

  /Lina

 • Lår på cykel. foto: Richard Masoner / Cyclelicious/fCC BY-SA 2.0lickr/

  Ett tag i min tonår gick jag på spinning varenda söndag. Det var alltid jag och åtta män på just den klassen. Männen gick för att de ville vråla till operatechno-mixar, jag gick för att jag ville stirra på instruktörens brännskada. Hans brännskadan var nämligen det mest erotiska jag sett.

  Instruktören var en lång och bredaxlad man, givetvis alltid iförd en cykeldräkt tajtare än skinnet självt. Och brännskadan, den löpte från halsen, in under dräkten, ut på låret. Jag trampade och stirrade. Stirrade och trampade. Fantiserade om skrovlighet och textur, om hur brännskadan såg ut under cykeldräkten. Hur den eventuellt löpte över hela kroppen som en inbjudande flod av ärrvävnad.

  /Maria

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • En form av bondage. Foto: flickr/manos_simonides/CC BY-NC-SA 2.0

  - En del jämför det med religion. Att kunna hänge sig till någon och släppa sin egen ansvarsplikt och lämna över det till någon annan. Om det är till en master eller en högre makt - det kanske kan uppfylla samma funktioner.

  Lotta Carlström har under flera år analyserat och forskat om BDSM. Vi pratar bland annat om subspace och domspace - som är en jättestark känsloladdning. Många beskriver det nästan i spirituella termer. Det handlar om att du kommer i andra nivåer av medvetande.

  /Robert

 • Vad ska du tänka på när du smiskar stjärt? Foto: Alex Torres/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0

  Brukar du fantisera om att få smisk på rumpan?

  Eller blir du lite extra våt när du tänker på att testa att spanka din partner när ni har sex? Då tycker jag du ska lyssna på mina sexologtips för att göra det skönare, säkrare och tryggare med din partner!

  /Robert

 • Carina gillar sina fötter. Foto: madanelu/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

  När Carina var runt åtta år lekte hon kurragömma och gömde sig i en buske med en annan pojke.

  - Då plötsligt började han klappa mig på fötterna och så böjde han sig fram och pussade mig på min fot. Då insåg jag att det var ju alldeles fantastiskt.

  Carina gillar när någon vill smeka, slicka och kyssa hennes fötter. Men hur tar en upp det med sin partner eller älskare?

  /Robert

 • Maria testar pedikyr. Foto: Robert Jacobsson/SR

  Foten kan vara en rejält sexig kroppsdel - du kan exempelvis massera, pussa, smeka och slicka på den. Men hur är en sexig fot?

  Det försöker jag ta reda på genom att testa pedikyr. Jag träffar Sara som dagligen gör fötter finare genom att slipa ner förhårdnader, putta ner nagelband och måla tånaglar.

  /Maria

 • TEMA HALLOWEEN

  Så vanligt är det med nekrofili, och så gör du om kärleken övergår i besatthet. Sist ut i halloweenveckan är Fråga Robert.

  Denna gången med extra läskiga frågor! Avslutningsvis hör du en erotisk novell uppläst av ingen mindre än artisten Kristian Anttila. Han träffar på en vampyr som suger mer än bara blod...

 • Nina tar tempen på stan
  Kommentera!

  Du som ska på halloweenfest kommer stöta på sexiga häxor, monster och sjuksköterskor. I alla fall om man ska tro Malmöborna. Jag gick en sväng på stan och pratade om heta kostymer - varför är vi så sexiga på halloweenkalaset egentligen?

  Kommentera! Hur sexig är det okej att vara på halloweenfesten?

  /Nina

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista