• Närbild på en person som ligger i sängen och tittar in i kameran.

  En lyssnare använder en fingervibrator när hon onanerar och tycker att det har blivit lite enkelspårigt. Hon vill hitta nya sätt att onanera på, som kan ge lite variation - Camilla kommer givetvis till undsättning!

 • Förvånad tjej. Foto: Gabriella MG/Flickr/CC BY 2.0
  Frågor och svar

  Musprutt, fittfjärt, musfis - ja, kärt barn har många namn. Vi har fått en fråga från en lyssnare som tycker det är otroligt pinsamt när det händer. Men hur vanligt är det? Och finns det något att göra åt det? Spana in svaret här.

  /Camilla

 • Tampong fastnat. Foto: BXGD/flickr/CC BY-NC 2.0

  Hej ligga med P3! Jag heter Rosa och är 17 år. Jag har ett problem. För några mensar sedan provade jag att använda tampong för första gången och det gick bra att stoppa in den men problemet kom när jag skulle ta ut den. Jag drog och drog men den rörde sig inte. Jag tog fram en spegel och kollade och då såg jag att de va som en "tråd" med skin som hindrade tampongen att komma ut. Jag fick panik och visste inte vad som var fel på mig. Jag gjorde allt jag kunde och kände att den satt ganska långt in för de stramade (eller de gick iaf inte att dra tampong de minsta). Sen pressade jag tampongen back lite och försökte putta undan den här "tråden" och då gick det. Jag skulle vilja att ni pratade lite mer om det här. Är det normalt att ha så här? Vad ska jag göra? Vågar jag använda tampong igen??

  Det låter som att det som hänt är att tampongen hamnat bakom ett slemhinneveck. Ett par centimeter in i slidan, där slidans yttre del går över i den inre delen av slidan, finns ett slemhinneveck (slidkransen eller ”mödomshinnan”) som har olika form på olika människor. De här slemhinnevecken kan vara oregelbundna och öppningens kant kan vara veckig eller flikig. På en del människor är slemhinnevecken tätt veckade och täcker delar av slidmynningen och på andra är vecken glesare. De är ofta elastiska och tänjbara men i sällsynta fall är de svårgenomträngliga och täcker större delar eller hela slidmynningen. Ifall man inte penetrerat öppningen tidigare kan den vara snävare och vecken tätare och hudflikar kan uppstå. När du försökt ta ut tampongen och det stramat är det troligen för att vecket inte varit så elastiskt. Det är ofarligt men kan ibland göra ont eller svida när slemhinnevecken tänjs. Ibland uppstår små spricker och det kan blöda, dessa sår läcker mycket snabbt. För en del är det obehagligt att använda tampong för att slemhinnevecken inte är så elastiska eller täta. Man ska inte använda tampong om det gör ont. Vill man gärna använda tampong kan man prova att med t.ex. fingret tänja försiktigt där slemhinnevecket sitter eller prova försiktigt med tampongen igen //CAMILLA

 • VECKANS LYSSNARFRÅGA

  För att göra historien kort så rakar jag mig sällan mellan benen numera på grund av att det börjar klia och blir irriterat där av de röda prickarna. Men ifall ens partner inte vill ha sex pga att man inte är renrakad där nere och tycker att "det är det vidrigaste som finns", hur ska man då gå tillväga?

  Strunta i vad ens partner säger, vilket kanske kan leda till att hen får nog och gör slut på grund av en sådan liten sak. Eller ska man lyda hen och gå runt med röda kliande prickar på fittan för att ens partner ska bli nöjd?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista