• Nicole är 18 år gammal, har nyligen sexdebuterat - och nu kallar hon sig själv för nymfoman. Varför då? Och varför är det fortfarande så många som är besatta av hur många sexpartners en har haft?
 • Ligga med P3:s sexolog, Camilla Larsson.
  Frågor och svar

  Christoffer är 27 år och har aldrig haft sex med någon annan och undrar hur han kan förhålla sig till detta. Klicka för att se svaret.

  /Camilla

 • Tjej som sitter på sin säng.Foto: Helga Weber/Flickr (CC BY-ND 2.0)

  Mödomshinnan har varit en snackis sedan...ja, alltid. Men är det verkligen information om vad den faktiskt är som kommer förhindra oskuldskontroller och bryta ner normer om sex innan äktenskapet?

  Vi bjöd in forskaren Hanna Cinthio, som jobbat jättemycket med normer kring kärlek och sex, för att prata oskuld. Vad är det för något? Varför skriver svenska läkare ut oskuldsintyg? Och hur fria från oskuldsnormen är vi, egentligen?

  /Jimmie

 • En kille funderar på hur han ska göra. Foto: Jorge Quinteros/fllickR/CC BY-NC-ND 2.0

  Hej! För någon månad sedan registrerade jag mig till en dejtingsida, började prata med en fantastisk tjej. Vi har pratat om det mesta, och detta är verkligen en tjej med potential. Igår blev det lite samtal som innehöll sexprat etc. Så långt, inget konstigt. Jag har aldrig haft ett förhållande och är jag fortfarande oskuld. Jag vet verkligen inte hur hon kommer ta på det då jag tror hon kommer fråga det inom snar framtid. Sen så vill jag verkligen inte ljuga för henne heller. Jag har verkligen ingen aning hur jag ska göra då denna situation kommer dyka upp, antingen då vi diskuterar det, eller en dag då det blir dejt liksom. Jag är idag 21 år gammal, och hon är några år äldre. Kommer hon börja ignorera mig ifall han får veta detta, eller kommer hon ta det helt okej eller kanske till och med tycka det är positivt? Hur ska man förklara sig samt göra? Hjäp! :'(

  SVAR: Många kan känna press över att inte ha lika stor sexualrepertoar som den man tänkt ha sex med. Om hon frågar om dina tidigare sexuella erfarenheter kan det vara enklast för dig att säga som det är – att du aldrig haft någon längre relation och att det inte blivit att du haft sex. Samtidigt behöver du inte göra någon grej av det och många som inte sexdebuterat säger det inte förrän efter att de har haft sex.

  Det märks inte på någon om de har sexdebuterat och vid varje ny sexpartner behöver man lära sig hur den personen gillar att ha sex. Jag har aldrig hört att någon valt att inte träffas för att de fått veta att personen inte har sexdebuterat, en del tycker också att det är spännande eller fint att vara den första för någon. Första gången någon har sex med varandra brukar sexet vara okej men ofta inte fantastiskt. Det är just för att det kan ta lite tid att hitta sätt att ha sex på som funkar för alla parter. Därför spelar det ingen roll om hon har haft sex tidigare men inte du. Lycka till i dejtandet! //Camilla

  Fick du inte svar på din fråga? Tveka inte att skriva in igen på liggamedp3@sverigesradio.se

 • Tjej sitter i soffa. Foto: chiarashine/flickr/CC BY-NC 2.0

  Sofie har reumatism, vilket gör att hennes leder är väldigt stela. Att ha stela höfter gör exempelvis att det är svårt att sära på benen, något som såklart spelar roll när det kommer till vilka sexställningar som är sköna. 

  Vi pratar om varför bakifrån i olika varianter är den bästa ställningen för Sofie, hur hon gör när hon suger kuk och varför hon tänker att det är ett problem att inte kunna öppna käkarna så mycket. Vi snackar också om vikten av att våga berätta för sina sexpartners vad man kan och inte kan göra, och om varför Sofie ibland längtar efter missionären. 

  /Maria 

 • En riktig tungkyss... Foto: See-ming Lee/flickr/CC BY-SA 2.0

  Jag minns min första kyss. Min första riktiga. Ingen såndär ryska posten-puss eller nåt såntdär sanning eller konsekvens-hångel. Den första, riktiga kyssen. Alltså, jag minns den inte exakt så väl som jag kanske skulle vilja – och vad som skulle vara en vacker efterkonstruktion i historieböckerna. Men, jag minns den.

  /Maria 

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • Nåt att stoppa in. Foto: HomeSpot HQ/flickr/CC BY 2.0

  Jag och Felicia pratar om hur det var att upptäckta sin sexualitet. Vi går igenom den första orgasmen - som skedde i duschen. Och Felicia berättar om när hon började onanera, att det första hon stoppade in i könet var en skruvmejsel - och att hon hade en stor sexleksaksgömma hemma på flickrummet som hon skämdes nåt oerhört inför.

  Dessutom pratar vi om att ha komplex inför sin egen kropp och varför Felicia föreställde sig att sex var så sjukt äckligt, innan hon haft det.

  /Maria 

 • Maria Maunsbach. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
  MARIAS FÖRSTA GÅNG

  Oralsex. Analsex. Vaginalsex. Smeksex. Ja, jag kände till det mesta innan jag hade sex första gången. Men jag hade aldrig hört talas om nedräkningssex.

  Min första gång var med en karl som ville att jag skulle räkna ner från tio för att visa hur snabbt han kunde spruta.

  /Maria

 • Samtalet med carl, andré och Ida Foto: Nina Kruse/Sveriges Radio
  Podda samtalet

  Att gå ner på en fitta. Ett underbart mysterium som vi löser ikväll i veckans samtal!

  Panelmedlemmarna Carl, André och Ida kommer finnas till ditt förfogande för att berätta hur fittslickningen blir en succé! De delar med sig om första gången, om misslyckade försök och om vilken teknik som funkar allra allra bäst... Men mest pratar de om varför denna aktivitet är härlig för den som ger - inte bara den som får!

  VAD TYCKER DU? - svara och kommentera gärna varför du tycker som du gör! <3
  /Nina

  Vad tycker du är bäst?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista