• Hur lätt är det att ta sexuell plats när man har kropp som avviker från normen?

  Fettaktivismen är stark i Sverige. Antalet tjocka personer som stolt lägger ut bilder på sina kroppar är många på internet. 
  Men vad handlar det egentligen om? Hur är det att ta sexuell plats när man har en icke-normativ kropp? Och varför är det så få killar som anslutit sig till kampen?

 • Raka rör med Maria Maunsbach: Kuken

  Näst intill alla frågor som Ligga med P3 får som handlar om kuken tar på olika vis upp kuken som ett problem. Nittio procent av gångerna hänger problemet ihop med prestation. Kuken går inte att få upp, den kommer för tidigt – den är inte bra nog. Den fungerar inte som alla andra kukar. Och så gott som aldrig handlar funderingarna om – hur kan jag utforska kuken? Hur kan jag njuta mer? Det måste det såklart bli ändring på. Därför: en film för att få dig att se kukens fulla potential.


  Detta är del 3 av Raka rör med Maria Maunsbach.

 • Det kan kännas självklart att slutshaming är något riktigt vidrigt. Att trycka ner och få någon att skämmas över sitt sexuella beteende är aldrig okej. Men samtidigt är det massor med människor som håller på med det och kanske ännu fler som blir utsatta för det.

 • När vi pratar om sexualitet händer det att vi vänder oss till naturen för att bekräfta våra tankar. Det är inte en så bra idé som det verkar. Vetenskapsjournalisten och biologen Torill Kornfeldt vet varför.

  /Jimmie

 • FOlkhälsominister Gabriel WIkström.

  "Sex är inte, och har aldrig varit, en enbart privat angelägenhet."

  Så berättade regeringen att de har beställt en stor studie om svenskarnas sexvanor, den första sedan 1996. Det har rört upp mycket starka känslor, både bland de som är för en studie och de som tycker det är ett intrång i privatlivet. 

  Här reder vi ut varför forskarna vill ha koll på svenskarnas sexvanor och vad det är motståndarna inte gillar.

  /Jimmie

 • Normen som säger att män ska vara macho styr i allra högsta grad också gaykillar. Vi träffar Johan som berättar om sina erfarenheter av att vara gaykille i en värld präglad av machonormer.
 • Par som vänslas i en idyllisk solnedgång.

  När han var yngre tog Johan avstånd från det som han och hans kompisar tyckte var för "fjolligt", för "bögigt". Det är de inte ensamma om - normen som säger att män ska vara macho styr i allra högsta grad också gaykillar. För oss berättar han allt om sina erfarenheter av att vara gaykille i en värld präglad av machonormer.

  /Jimmie

 • Profilbild på Freja Lindberg som har rakat huvud och håller upp en blodig tampong och en blodig binda mot sitt ansikte. Hen har ett neutralt och ganska milt ansiktsuttryck.

  Vi har pratat med transaktivisten Freja Lindberg som på kort tid blivit en framträdande profil på Instagram. Där driver hen en kamp för att transpersoner ska synas och vara representerade.

  Här pratar hen om varför det går så bra, varför Instagram är ett passande forum för transaktivism och hur en kan göra ett stort avtryck utan att använda sig av strategier på sociala medier.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista