• Två bilder på en man klädd i en svart latexdräkt.

  Fredrik beskriver sig själv som en väldigt blyg människa och att sociala situationer kan vara väldigt jobbiga för honom. Men han har hittat något som får honom att må bättre, latex.

  Hur upptäckte han latex första gången? Och hur har latex stärkt hans självförtroende?

  /Lina

 • En artikel om en fest för kinksters- bdsm-utövare och fetischister, fick dras tillbaka för att den kränkte deltagarna. Varför gjorde den det? Och varför provoceras och äcklas folk fortfarande av BDSM?
 • Foto: breathtakingly/flickr

  Camilla har fått ett tips som hon bara måste berätta för er!

  Det handlar om hur du kan börja dominera din partner om du aldrig har testat det tidigare. Jag släpade in henne i studion och bad henne förklara hur, när och varför det funkar...

  /Jimmie

 • Foto: kris krüg/flickr

  De flesta sätten att knulla har varit förbjudna någon gång. I dag är det mesta tillåtet, från analfisting till heteropenetration utanför äktenskapet, men det finns ju fortfarande något som heter sexualbrott.

  Jag ringde upp sexualbrottsexperten Linnea Wegerstad, doktor i juridik, som berättade vad vi fortfarande inte får göra och varför.

  Mest förvånad blev jag av att det går att bli dömd för misshandel när jag har bdsm-sex, trots att alla inblandade vill bli smiskade och slagna..

  /Jimmie

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • - En del jämför det med religion. Att kunna hänge sig till någon och släppa sin egen ansvarsplikt och lämna över det till någon annan. Om det är till en master eller en högre makt - det kanske kan uppfylla samma funktioner.

  Lotta Carlström har under flera år analyserat och forskat om BDSM. Vi pratar bland annat om subspace och domspace - som är en jättestark känsloladdning. Många beskriver det nästan i spirituella termer. Det handlar om att du kommer i andra nivåer av medvetande.

  /Robert

 • Sexologen Suzann Larsdotter. Foto: privat

  Förra året tog mensen plats i diskussioner, media  - och på en del fester. 

  Jag ringde upp sexologen Suzann Larsdotter för att sia lite om vilka ämnen som kommer diskuteras mest detta år. Suzann tror att BDSM, kuken, fittan och sexköp kommer vara i fokus i år.

  /Robert

 • Vad ska du tänka på när du smiskar stjärt? Foto: Alex Torres/Flickr/CC BY-NC-ND 2.0

  Brukar du fantisera om att få smisk på rumpan?

  Eller blir du lite extra våt när du tänker på att testa att spanka din partner när ni har sex? Då tycker jag du ska lyssna på mina sexologtips för att göra det skönare, säkrare och tryggare med din partner!

  /Robert

 • Dakota Johnson och Jamie Dornan i Fifty Shades of Grey. Foto: UIP.

  JIPPIE! Nu kommer vår specialpodd! 

  Vad för typ av sex och hur mycket sex är det i filmen 50 shades of Grey? Ligga med P3 har sett filmen och djupdyker in i smisket, vaniljsexet, relationen mellan Anastasia och Mr Grey.

  Vi jämför också hur sexet skiljer sig mellan boken och filmen. 50 shades of grey har redan innan premiären fått massiv kritik - men har kritiken någon sanning i sig? Det tar vi reda på.

  Som om detta inte vore nog av gottigheter får du också BDSM-historia från 1800-talet till nuet, en smiskguide och tips och trix till dig som vill testa dominans och undergivelse.

 • Författaren Ariel och programledaren Maria. Foto: Gustaf Widegård/SR

  Boken och den kommande filmen 50 shades of grey har fått massiv kritik om att den inte gestaltar riktig BDSM. Dessutom så finns det stycken där huvudpersonen Anastasia blir smiskad, fastbunden och på andra sätt hårdhänt behandlad - trots att hon inte samtyckt till just detta.

  Samtidigt så älskar många boken - och tycker det är härligt att det äntligen finns riktigt snuskig litteratur för kvinnor i varje kiosk.

  Det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Måste en bok vara antingen skitdålig eller skitbra? 

  Jag bjöd in en expert på erotisk litteratur. Nämligen författaren Ariel Held - för att prata med henne om just kritiken och varför hon tror att 50 shades of Grey har blivit så populär.

  /Maria

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista