• En gravidmage.

  Arlene har precis fött sitt andra barn och berättar om kåtslag under graviditeten, hur viktigt det var för henne och hennes man med onani - och hur lusten kom och gick och vilka anpassningar de behövde göra för att hålla igång sexlivet.

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • Ångestmonstret. Foto: Bethany Brown/flickr/CC BY-NC-SA 2.0

  Kanske känner du igen dig: nåt känns konstigt i kroppen, du kanske bara är på lite dåligt humör, eller så känner du något i högra sidan av magen... Ja, men du måste vara gravid, såklart. Nåt oskyddat sex har du inte haft, men det är graviditet ändå - du är säker.

  Jag analyserar den totalt irrationella processen av gravidångest, och förfasar mig över det faktum att den bara dyker upp. Igen och igen och igen och igen...

  /Maria 

 • Du kanske har hört debatter om skolan, välfärd och jobb senaste tiden? Det har jag, men saknar ideologiska diskussioner om SEXUALITETSFRÅGOR!

  Så jag låter den sexkunnige idéhistorikern Lena Lennerhed ställa socialism mot liberalism!

  Lena berättar att den första person som motionerar i riksdagen om avkriminalisering av homosexualitet var en socialdemokrat.

  Men, samtidigt som en del vänsterpersoner slogs för homosexuellas rättigheter fanns det också homofoba stämningar. En del socialister såg homosexualitet som en "borgerlig överklass-perversion".

  När det gäller frågan om rätten till fri abort kom det bland annat från liberala håll under 60-talet - från ungdoms- och studentorganisationerna. 

  Välkommen att lyssna på en idéhistorisk genomgång av ideologiernas sexuella utveckling från slutet på 1800-talet.

  /Robert

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista