• Erik och Ahmed sitter med sexleksaker i händerna.

  Ahmeds kuk pirrade av en kukring med vibrator och Erik kom fyra gånger av prostatavibratorn han testade, allt för att hjälpa er navigera i sexleksaksdjungeln.

  Lyssna på del två av Samtalet testar: sexleksaker för att veta vilka leksaker som hissades och dissades!

 • Jacob har en särskild runkteknik som involverar av tajta byxor, Louise fick sin att kille njuta av en buttplug och Erik berättar om vad han använder för att förbereda sig inför sex. Detta är samtalet om sex med redskap.
 • Penisring. Foto: David Prasad/CC BY-SA 2.0/Flickr
  Frågor och svar

  Hej. Jag är singel sedan en tid och är just nu inte så aktiv för att genast hitta en ny partner men sexbehovet är ju lika stort som tidigare dvs jobbar typ mycket på egen hand just nu. Blir förstås en del porr också och ser då ibland någon form av ”ring” runt kukroten på en del killar. Är det något som typ förhöjer eller förlänger njutningen? Hur gör man? heter det något speciellt? Var kan man isåfall köpa en sån? 

  Hälsar
  Niklas

 • Foto: Guillermo A.Passache/flickr (CC BY-NC 2.0)

  Så du är nyfiken på din prostata? Vad härligt!

  Bara för din skull har vi satt ihop en liten guide för hur du börjar utforska den, vad du kan göra när du har blivit bekväm och vad du kan be din partner testa på dig. 

  Vad väntar du på? Ner med byxorna och fram med glidet!

  Fördjupningskursen hittar du lite längre ner - där länkar vi till vår tidigare röv- och prostataskola och den kompletta rövguiden som vår tidigare sexolog Robert gav oss i avskedspresent.

  Vassego!

  /Jimmie

 • Foto: Justin Ennis/flickr

  Mer snusk i musikvideor, fler kvinnor som ofrivilligt blir till sexobjekt, nakna bröst i varannan scen i varje tv-serie - det kan ju ibland verka som att 10-talet bara handlar om sex, och vem som äger sin egen sexualitet. Men hur är det egentligen med populärkulturens sexfixering? 

  Vi träffade konstvetaren Björn Fritz, som är expert på hur vi har avbildat nakna kroppar genom historien. Han hade mage att föreslå att vi tvärtom LEVER I EN PRYD TID! 

  Till hans försvar så hade han en väldigt övertygande förklaring ...

  /Jimmie

 • Det är inte tjejen på bilden som vi har intervjuat. Foto: James Theophane/flickr (CC BY 2.0)

  Anna upplevde sin första rejäla sprutorgasm för bara några dagar sedan. Givetvis ringde vi upp så hon kunde berätta allt!

  Den kom från ingenstans, var "rätt intense" och faktiskt lite obehaglig. Den andra däremot, som kom när hon var mer beredd, var klart bättre.

  – Jag använde mig av en gurka... Just för att få lite mer effekt. Jag stod i doggy (på alla fyra, undertecknads anm.) och gjorde det, så jag kunde vinkla på ett sätt som kanske inte går annars.

  Därför kom hon åt det skrovliga området i fittan som ibland kallas för g-punkten. För många tjejer går vägen till ett sprut via intensivt smekande på det stället, som sitter ett finger in från öppningen.

  – Man känner att man får en utlösning liksom, som jag kan relatera till att en kille känner.

  /Jimmie

 • Foto: Caden Crawford/flickr (CC BY-ND 2.0)

  En kall och regnig sommar förstör humöret. Eller?

  När jag på uppdrag av P3 Nyheter ringde runt till några av de största sexleksaksförsäljarna i Sverige svarade de att de säljer mycket mer njutbara prylar än förra sommaren. Särskilt många är sugna på leksaker som är specifikt gjorda för att vara två om, typ parvibratorer och penisringar.

  - Många av de klassiska semesterfirartraditionerna går bort, och då får man väl hitta på nya, säger Tobias Lundqvist på Malmöbutiken Oliver & Eva.

  Det sägs ju att vi sexar till det mer när solen skiner, men tydligen leker vi mer när det är femton grader och växlande molnighet. En onlinebutik vi pratat med hade fördubblat sin försäljning jämfört med förra sommaren (som ju var stekhet).

  Inspirerande siffror, eller hur?

  /Jimmie

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • Wevibe är en u-formad sexleksak där ena änden ligger över klitoris och den andra inne i fittan. Foto: Anna Lyrenäs/Sveriges radio

  Vet du inte vad du ska köpa för klappar? Vi skickar ut vikarie-Anna på uppdrag för att hitta årets sexiga paket att tillfredställa sig själv och någon annan med.

  Och så får du höra smakprov ur ett stort test för olika sexleksaker för kuken.

  Så lugn, bara lugn. Med denna inspirationstimme blir det ingen besvikelse vid julklappsutdelningen.

 • Öronproppar och bra hörlurar rekommenderar jag ALLA som bor eller ska bo i kollektiv att skaffa sig.

  För det kan vara ganska jobbigt att höra dina sambos knulla i rummet bredvid. Och så kanske du vill kolla på porr med ljud utan att de hör dig?

  Det finns vissa saker att tänka igenom när det gäller sexvett och sexetikett.

  /Robert

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista