• Vilska blir mer kåt när hon har mens och första gången Ahmed testade menssex var det i duschen för att han var rädd för att få blod på kuken. Detta och mycket mer får du höra om i samtalet om menssex.
 • Maria Maunsbach. Foto: Julia Lindemalm/SR

  Det knackade på dörren och han klev in i min lägenhet, fullt utrustad i haremsbyxor och mjuk blick. Han tittade på mig med denna mjuka blick och sa, innan vi ens hunnit hälsa:

  – Vi kommer tyvärr inte kunna ha sex ikväll, Maria.

  Det hela förbryllade mig något eftersom hela vår relation byggde på just det. Vi sågs och hade sex. Så jag frågade:

  – Nähä, varför inte det?

  Han tog ett djupt andetag och svarade mycket allvarligt:

  – För att det är fullmåne.

 • Foto: SVT

  Du minns väl låten "Snippan och Snoppen" som Bacillakuten på Barnkanalen gjorde i vintras? Tillsammans med en grafisk - och supergullig! - video fick den en våldsam spridning, även internationellt. Givetvis gjorde det att en debatt följde, där alla olika sätt att prata med barn om sex och kön luftades.

  Nu har Barnkanalen gjort det igen, fast med mens.

  När Clara Henry (som skrivit "Ja, jag har mens, hurså?") kom på besök till programmet Fredagkväll spelade programledaren Alex Hermansson in en låt om mensen, från en killes perspektiv. Tanken är att det inte ska vara något stort mysterium vad som händer där i början på tonåren, att ingen ska behöva skämmas eller få någon annan att skämmas.

  Hela låten kan du lyssna på lite längre ner.

  Vi kanske inte är målgruppen, men visst är det en himla bra grej? Kanske borde Ligga med P3 också spela in en låt, fast för lite äldre "barn" ...

  HÄR KAN DU SE MUSIKVIDEON!

  /Jimmie

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • Ångestmonstret. Foto: Bethany Brown/flickr/CC BY-NC-SA 2.0

  Kanske känner du igen dig: nåt känns konstigt i kroppen, du kanske bara är på lite dåligt humör, eller så känner du något i högra sidan av magen... Ja, men du måste vara gravid, såklart. Nåt oskyddat sex har du inte haft, men det är graviditet ändå - du är säker.

  Jag analyserar den totalt irrationella processen av gravidångest, och förfasar mig över det faktum att den bara dyker upp. Igen och igen och igen och igen...

  /Maria 

 • Foto: Joe/flickr/CC BY 2.0

  Hittills i mitt liv har jag fått tre viktiga aha-upplevleser angående min fitta.

  ett) Att saker inte kan försvinna spårlöst i muttan.

  två) Fram tills jag var tjugo trodde jag att urinröret satt på ett helt annat ställe än vad det faktiskt gör. 

  tre) Fittan kommunicerar väldigt tydligt vad den håller på med.

  /Maria

 • Hur kan du få kontroll över fitt-uationen? Genom en slickskola såklart!

  Ett av de mest lyssnade klippen är min fittslickarskola. Därför skänker jag nu er en större och mer avancerad fittslickarskola.

  Här hittar du fler härliga slickbilder med gottiga slicktips!

  /Robert

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista