• Therese var impulsstyrd. Och det ledde till att hon gick på flera relationsminor.

  Efter två kraschade förhållanden fick hon sin bipolära diagnos. Hon började dejta igen, men nu med diagnosen i bakhuvudet.

  Många av oss har en bild av hur en bipolär person är, kanske kommer den från populärkulturen.

 • När Ines OCD var som värst var hon tvungen att tvätta nästan allt hon tog med in i hemmet, och under precis samma period ville hon utforska sin sexualitet. Något som hon fick ta till speciella strategier för att kunna göra.

  En strategi var att utse en "smutsig hand" hos sig själv och sin partner, det vill säga en hand som bara fick nudda könsdelar - men ingenting annat.

 • Tjej sitter i soffa. Foto: chiarashine/flickr/CC BY-NC 2.0

  Sofie har reumatism, vilket gör att hennes leder är väldigt stela. Att ha stela höfter gör exempelvis att det är svårt att sära på benen, något som såklart spelar roll när det kommer till vilka sexställningar som är sköna. 

  Vi pratar om varför bakifrån i olika varianter är den bästa ställningen för Sofie, hur hon gör när hon suger kuk och varför hon tänker att det är ett problem att inte kunna öppna käkarna så mycket. Vi snackar också om vikten av att våga berätta för sina sexpartners vad man kan och inte kan göra, och om varför Sofie ibland längtar efter missionären. 

  /Maria 

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • 1 av 2
  2 av 2

  Saknar du funktionsnedsatta förebilder som är sensuella och sexiga? Det gjorde Catrin Lundell men bestämde sig för att göra något åt det.

  Resultatet blev den magiska musikvideon Det defekta är det som är det äkta. Hon uppmanar fler funktionsnedsatta att bli mer uppkäftiga.

  /Robert

 • Hur kändes första gången, och vad kan vara bra att tänka på innan sexdebuten?

  Det lär du dig i kvällens Ligga med P3. Hanna pratar med tre personer som får beskriva början på sina sexuella liv och Robert svarar på frågor om sexdebuten. Dessutom pratar vi om synsättet att ”förlora oskulden”. Är det inte så att vi vinner orgasmer?

 • POESI
  "Ja jag har sex! "

  Sanna Hedlund är estradpoet och mycket mycket kritisk mot den extemt normativa bild som finns av vilka som kan ha sex. Sanna har själv många erfarenheter av vad folk har få konstiga bilder av funktionsnedsatta och sex. Jag träffade henne och frågade om ragg, ligg och fick dessutom höra lite grym poesi! Lyssna och njut! 

  KRAM!

  /Vikarie-Anna 

 • Sexualundervisningen kan vara jävligt kul, men också pinsam och jobbig.

   I många fall är den också sjukt exkluderande när det kommer till synen på vad som är en sexuell kropp. Jag har pratat med sexualrådgivaren Inti Chavez Perez och genuspedagogen Kristine Hultberg Ingrids om att funktionsnedsatta ofta får en svindålig sexualundervisning.

  Vad har du för tankar om ämnet? Mejla gärna oss på liggamedp3@sr.se

  / Vikarie-Anna

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista