• Sugar dating

  I första delen av tre, om fenomenet sugar dating, träffar vi Karin som berättar hur hennes liv som sugar babe ser ut. 

  Trots att Karin har ekonomiska relationer med 14 gifta män, som hon på olika sätt dominerar sexuellt - menar hon att sugar dating för henne inte handlar om sex utan om ren och skär business. Karin har sina relationer för pengarnas skull.

  (Obs! I reportaget förekommer mycket grafiska beskrivningar av skador på könsorganet.)

 • En kärleksfull triad. Foto: simon smith/flickr/CC BY 2.0

  Joel träffade en tjej och blev blixtförälskad, direkt övertygad om att detta var personen han ville dela resten av sitt liv med. Snabbt framkom det att Joels tjej var bisexuell, och poly, och förmodligen skulle vilja ligga med tjejer också. Joel tänkte att det inte var några problem, men när hans partner första gången hånglade med någon annan insåg han att han inte var så okej med det som han trodde.

  Jag och Joel pratar om hans resa från övertygat monogam till att bekvämt leva i en polyrelation. En förändring som tagit honom ungefär ett och ett halvt år, och som han fortfarande jobbar med. 

  /Maria 

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

 • Vad gör man om man varit otrogen? Foto: Ryan Hyde/flickr/CC BY-SA 2.0

  Jag har länge haft en teori om att människor oftare är otrogna på sommaren. I och med sol och värme, semester och mycket frihet. Den här teorin ville jag givetvis diskutera, så jag tog ett snack med Robert för att höra vad han tänker om saken - och förutom att prata om otrohet på sommaren gav han mig sina bästa tips på hur man ska hantera otrohet, och tänka kring det. 

  /Maria 

 • Klicka här för att själv vara med och leka!

  Är det ok att dumpa sin partner för hen har gått upp i vikt? Och får man tvinga sin partner att raka könet om man inte tänder på hår?  Jag var leksugen och bjöd därför in min kompis Anna för att leka sexleken - där jag ställer tuffa frågor som kräver hårda svar!

  Sugen på att själv leka sexeken? Recept: Kom på sex frågor(så klart). Ställ frågorna - och svara ja eller nej!

  Tema kroppen: 
  Är det ok att göra slut med sin partner för hen har gått upp i vikt?
  Får man tvinga sin partner att raka könet om man inte gillar hår?
  Får man kommentera en okänd människas kropp?

  Tema teknik:
  Är det ok att dumpa någon via sms?
  Kan man vara ihop med någon man aldrig träffat IRL?
  Får man ha webbcamsex med en främling, även om man har en monogam relation?

  Och kom ihåg att det inte är en lek för att vinna, utan en lek för att lekas!

 • BETRAKTELSE

  Jag kan GANSKA SÅ MYCKET om orgasmer, bland annat alla uppfinningar som orgasmen har uppfunnit! På detta fältet har man KOMMIT långt... (hihi).

  Lyssna och lär samt : Pulla lungt!

  / Vikarie-Anna 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista