• Panelen är överens, det är jättemysigt att skeda! Men varför är det härligt? Och hur är det med sex i ställningen skeden, funkar den bra? Detta hör du Mariam, Emma och Filip snacka om i dagens samtal.
 • Äntligen är det dags att snacka om ännu en klassisk sexställning, nämligen 69:an, ett ämne som delar panelen. Mariam älskar 69:an och är gärna överst, medan Niklas och Emma inte är lika frälsta.
 • Foto: The Guy With The Yellow Bike/Flickr

  Vi stöter då och då på historier om personer som haft sex i biosalongen. De som äger och driver våra biografer är tydliga: om det stör resten av publiken så är det ett problem.

  /Jimmie

 • Foto: Olly Coffey/flickr
  Femårsjubileum!
  Sex i hissen!
  3:14 min
  Redaktionen väljer sina favoritklipp från Liggas fem första år.

  Jag har aldrig haft sex i en hiss. Och det är förbannat synd. Kanske är det därför Roberts guide till hur det går till att göra det i hissen talar till mig.

  Om du inte har tänkt på hissen som en plats för närhet så är det kanske dags, särskilt nu när temperaturen sjunker och det blir svårare att hitta en spännande plats utomhus.

  /Jimmie

 • Tjej sitter i soffa. Foto: chiarashine/flickr/CC BY-NC 2.0

  Sofie har reumatism, vilket gör att hennes leder är väldigt stela. Att ha stela höfter gör exempelvis att det är svårt att sära på benen, något som såklart spelar roll när det kommer till vilka sexställningar som är sköna. 

  Vi pratar om varför bakifrån i olika varianter är den bästa ställningen för Sofie, hur hon gör när hon suger kuk och varför hon tänker att det är ett problem att inte kunna öppna käkarna så mycket. Vi snackar också om vikten av att våga berätta för sina sexpartners vad man kan och inte kan göra, och om varför Sofie ibland längtar efter missionären. 

  /Maria 

 • Det är inte tjejen på bilden som vi har intervjuat. Foto: James Theophane/flickr (CC BY 2.0)

  Anna upplevde sin första rejäla sprutorgasm för bara några dagar sedan. Givetvis ringde vi upp så hon kunde berätta allt!

  Den kom från ingenstans, var "rätt intense" och faktiskt lite obehaglig. Den andra däremot, som kom när hon var mer beredd, var klart bättre.

  – Jag använde mig av en gurka... Just för att få lite mer effekt. Jag stod i doggy (på alla fyra, undertecknads anm.) och gjorde det, så jag kunde vinkla på ett sätt som kanske inte går annars.

  Därför kom hon åt det skrovliga området i fittan som ibland kallas för g-punkten. För många tjejer går vägen till ett sprut via intensivt smekande på det stället, som sitter ett finger in från öppningen.

  – Man känner att man får en utlösning liksom, som jag kan relatera till att en kille känner.

  /Jimmie

 • Robert säger hejdå. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

  Ligga med P3 är bland det viktigaste jag har gjort i mitt liv. I fem år, sedan Ligga med P3 startade 2010, har jag arbetat för att försöka göra allt jag kan för att höja folks kunskap och nyfikenhet kring sexuella praktiker, relationsfrågor och egentligen allt inom sexualitetsfältet. Men, nu är det dags att ta farväl.

  Jag har gett er alltifrån sexguider till långa intervjuer med människor om deras erfarenheter och tankar kring sex. Jag har granskat ”sexuella” makthavare, läst tusentals forskningsartiklar och kollat upp historiska sexfakta. Under mina år har jag försökt att ha ett hbtq-perspektiv på allt jag gör – något jag upplever saknas otroligt mycket inom mainstream-media.

  Jag har ju också haft en ”Fråga Robert”-hörna där jag svarat på tusentals frågor från er lyssnare och läsare. Så först och främst: tack till er som har skickat in era reflektioner och frågor till mig. Men också: ett stort tack till alla er som jag stött på under tiden här, som ställt upp och vågat berätta om era innersta tankar och drömmar i radio.

  Nu börjar jag närma mig slutet på denna resa. Denna resa för min del, alltså. Efter tiden på ligga med P3 landar jag i att det är så jäkla viktigt att vi vågar prata. Verbalisera. Öppna oss för varandra. Jag tror vi måste våga vara ärliga med fantasier och känslor även när det gäller allt svårt kring sexualiteten. Genom att vi snackar om saker så bryter vi gränser och tabun. Och det ska vi ju verkligen göra för att få en SEXUELL REVOLUTION!

  Nu går jag vidare i livet och en vet ju aldrig vart framtiden för en. Men en sak är jag helt säker på: jag kommer sakna er så mycket!

  Och!!! Jag glömde ju nästan. Jag har en present till er – jag har de senaste veckorna jobbat på att ge något tillbaka till er. Det är fem specialpoddar som jag kallar SEXBIBELN – Allt du behöver veta om sex! Poddarna handlar om fittan, röven, kuken, sexuella normer, hbtq-kamp och relationsråd. Det är nog det bästa jag har skapat under dessa fem år – SÅ MISSA VERKLIGEN INTE att ladda ner och lyssna! Massa kärlek och ta hand om er! <3

  /Robert, er sexolog i etern

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista