• Kristina Gårdman från Göteborg har gjort en fältstudie i Pakistan och besökt mattindustrier. Fabriker där barn jobbar sex till sju dagar i veckan och som inte får gå i skolan.

 • CHRISTER I SENEGAL


  När Rokhaya var 9 år gammal skickades hon iväg för att jobba som hushållerska under slavliknande förhållanden. I huset där hon jobbade blev hon slagen, vägrades mat, och lurades på sin betalning. Hennes arbetsgivare anklagade henne dessutom för att stjäla. Idag bor Rokhaya i staden Kaolack och trivs med sitt jobb som bilmekaniker.


  Christer och Simon tittade in i burvärmen och berättade om sin resa till Senegal, en skakande upplevelse som fick Christer att reflektera över sitt eget liv.


 • Christers första dagboksinlägg från Senegal. Förra årets tema var malaria och passande nog får Christer nu ta sin första malariatablett.

 • Reportageresa

  Ametist har varit i Moldavien. Hon träffade barn som varit sålda till sexhandeln.

  "Ligger på hotellrummet nu. Har varit på ett gatubarncenter ikväll... får uppleva mycket nu. Tyngd." Skrivet av Ametist på Twitter 16 nov 2010.

 • Fakta

  Vad är människohandel?

  + FN har en lång men heltäckande definition av människohandel, här uppbruten i tre delar:

  Det handlar om vad som görs:

  ”Rekrytering, transport, överföring, hysande eller mottagande av personer…”

  hur det görs:

  ”… genom hot om eller bruk av våld eller andra former av tvång, bortförande, bedrägeri, vilseledande, maktmissbruk eller missbruk av en persons utsatta belägenhet eller givande eller mottagande av betalning eller förmåner för att erhålla samtycke från en person som har kontroll över en annan person …”

 • Reportage från Brunchrapporten

  Såld av sin pappa som nioåring. Gruppvåldtagen och inlåst i en lägenhet i Malmö. Idag är hon 15 år och står på gatorna i Köpenhamn. Hennes inkomst från att ha sex med ett tiotal främmande män per dag går oavkortat till hennes hallick. Ibland får hon smink och mat som tack. Josephine Freje Simonsson, grävande reporter på Brunchrapporten, har träffat henne.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista