Jessika rapporterar från Nairobi

Jessika Gustavsson är 25 år och har bott och arbetat för Rädda Barnen i Nairobi sedan januari i år. Hon har i och med sitt arbete besökt flera vattenprojekt i Nairobis olika slumområden. 

 • Direkt från Nairobi:

  På vägen hemåt gick jag förbi inte bara många matstånd och andra försäljare utan även en volleybollmatch, ett uppträdande av två pojkar samt den här platsen där folk stannade och dansade, sjöng med och barn som lekte runt om. Så jag avslutar med en glad film!

  /Jessika

 • Direkt från Nairobi:

  Toaletter av det här slaget kallas latriner, där det egentligen bara är ett hål grävt och så att man kan sitta på huk innanför väggar. Det finns både privata, som används av några få inom ett område men också offentliga. Det här anses vara en ’privat’ latrin, men har inte lås på alla dörrar och är helt utan avspärrningar vilket gör att vem som helst kan använda den.

  /Jessika

 • Direkt från Nairobi:

  I Nairobi uppskattas ca 60% av befolkningen bo i slumområden, där tillgången till rent vatten är väldigt begränsat. Den å som jag filmar här rinner genom hela Kibera och samlar ofta upp allt från hushållssopor till avföring och smuts. Mycket av soporna har kastats på gatorna runt om och följer med regnvattnet ner i ån. Överallt runt dessa områden rör sig barn och vuxna dagligen och risken att sjukdomar sprids är väldigt stor.

  /Jessika

 • Direkt från Nairobi

  Det här är en vattenstation i ett av Afrikas största slumområden, Kibera. Oftast är det barn och kvinnor som hämtar vatten till familjen och det brukar vara ungefär 10-15 minuters promenad från hemmet. Under min timme jag gick runt i området den här gången var det här den enda vattenstationen jag gick förbi. Vattnet i de här kranarna är samma vatten som jag uppmuntras att inte dricka av, eftersom det är så smutsigt.

  /Jessika

 • 1 av 13
  2 av 13
  3 av 13
  4 av 13
  5 av 13
  6 av 13
  7 av 13
  8 av 13
  9 av 13
  10 av 13
  11 av 13
  12 av 13
  13 av 13
  Direkt från Nairobi:

  Hej! 
  Här kommer ni att kunna följa min vardag i Nairobis slumområden och i arbetet för att barnen i dessa områden ska få tillgång till rent vatten.

  Om mig: Jag är uppvuxen i Gävle och Falun och har pluggat 'Utveckling och Internationellt Samarbete' på Södertörns Högskola utanför Stockholm. Medan jag pluggade drev jag även ett projekt för Rädda Barnen i en av Stockholms förorter. Efter det började jag jobba med humanitära frågor på Rädda Barnens huvudkontor och därefter flyttade jag till Nairobi för att jobba mer specifikt med Östafrika.

  /Jessika

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista