• Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Och det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken. De senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Det är alltså i snitt ca 2000 människor som varje timme måste lämna sina hem.

 • Smältande glaciär
  I skuggan av klimatet

  Sylth och Ever förlorade allt i en av Kaliforniens största skogsbränder. I East Porterville får 15-åriga Pedro gå till kyrkan för att duscha sedan brunnen hemma sinat. Vattenbrist gör även att alpackabonden Emerson fruktar för sitt liv i och med att glaciärerna smälter i Peru. I Limas slum däremot har man hittat ett sätt att skörda vatten från dimma.
  Som en del av Musikhjälpenarbetet har UR gjort en dokumentärfilm som handlar om årets tema. I filmen möter vi människor som måste anpassa sig till extremare klimatförhållanden, de som förlorat allt och de som gör något åt den rådande situationen.

 • Ingen ska behöva fly undan klimatet

  Temat för årets Musikhjälpen är ”Ingen ska behöva fly undan klimatet – din musik räddar liv!” Undrar du varför vi har det temat i år? Här får du några svar.

 • Läs chatten igen

  Björn-Ola Linnér, klimatexpert och professor på Linköpings Universitet, och Per Palmqvist, producent för Musikhjälpen, svarade på era frågor om årets tema.

 • Årets tema

  Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Men det går att göra skillnad. Genom att jobba förebyggande kan konsekvenserna av katastroferna lindras och människoliv räddas. Därför blir årets tema i Musikhjälpen ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista