Fotot föreställer Musikhjälpens tre leende programledare som kramar om varandra. Längst till vänster står Daniel Adams-Ray med brunt hår, blågulrandig skjorta och ljusbrun mockajacka. I mitten står Farah Abadi, men det bruna håret dels i två bollar på huvudet och dels utsläppt över bröstet. Längst till höger står William Spetz i mörkt hår, grå polo och grön bomberjacka.
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz är programledare för Musikhjälpen 2018! Foto: Mattias Ahlm
Musikhjälpen 2018

Daniel, Farah och William är programledare för Musikhjälpen 2018!

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz är trion som med kärlek pepp och värme kommer leda oss genom Musikhjälpen i Lund 10 - 16 december.

– Det är nervöst trots att jag har gjort det en gång innan, säger Farah Abadi som var en av förra årets programledare i Musikhjälpen. 

Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs.

Att årets tema är viktigt är de tre programledarna överens om. 

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi.

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray som spelat i glasburen flera gånger genom åren och dessutom varit Musikhjälpens resande reporter 2011. 

Musikhjälpen 2018 drar igång måndag 10 december. Skådespelaren William Spetz tycker det ska bli skönt att bli inlåst. 

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som också han har tidigare Musikhjälpen-erfarenhet, bland annat som resande reporter 2014.

Daniel Adams-Ray

Fotot föreställer en man med brunt hår, blågulrandig skjorta och ljusbrun mockajacka. han står i mitten av bilden och tittar rakt in i kameran.

Daniel Adams-Ray startade gruppen Snook tillsammans med Oskar Linnros i början av 2000-talet. 2010 släpptes hans första soloalbum och singeln ”Gubben I Lådan” blev årets mest streamade låt på Spotify.

2017 startade Daniel Adams-Ray HUMAN som enligt honom själv varken är ett band eller en artist utan snarare ”en idé öppen för exakt alla som känner för det”.

Daniel Adams-Ray har bland annat vunnit Grammis, P3-Guld, Rockbjörn, MTV EMA och inte minst: SM i freestylerap.

2011 var han Musikhjälpens resande reporter tillsammans med Klara Zimmergren.

Farah Abadi

Fotot föreställer en framåtlutande skrattande kvinna i brun klänning med händerna på höfterna. Hon har den långa bruna håret dels nedsläppt, dels uppsatt i två bollar på huvudet. Hon är i mitten av bilden och kisar glatt in i kameran.

Farah Abadi inledde sin karriär som programledare i P3 Din Gata 2012.

Efter det har hon hunnit programleda både i Sommarlov i SVT och det egna programmet P3 med Farah Abadi. Sedan 2015 är Farah programledare för Relationsradion i P3. 

Hon har rattat Morgonpasset i P3, arbetat för SVT:s Go’kväll och lett Världens barn-galan.

I Musikhjälpensammanhang har hon varit folkets ambassadör 2015 och 2016. Förra året debuterade Farah som programledare för Musikhjälpen tillsammans med Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström.

William Spetz

Fotot föreställer en man med mörkt hår i halvfigur som tittar rakt in i kameran. Han har sin högra han på nacken med armbågen utåt och är klädd i en grå polotröja och en grön bomberjacka.

Skådespelaren William Spetz började göra sketcher på Youtube som 13-åring. Mellan 2012-2015 gjorde han humorserier för SVT, som "Hoppas Farfar Dör" och "Williams Lista".

2016 var William en av programledarna för Melodifestivalen. Han har bland annat medverkat i tv-serien ”Solsidan”, sommarpratat i P1 och turnerat med soloföreställningen ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”.

2014 var han Musikhjälpens resande reporter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista