Uppträdande artister 2014

Klicka på artisten för att lyssna via Spotify.

 • Laleh
  2:03 min

  Laleh äntrade den svenska musikscenen 2005 med den självbetitlade skivan "Laleh" och med singeln "Live tomorrow" dröjde det inte länge förrän hon hade fått en stor skara fans runt om i Sverige. Med hennes medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre" (2011) föll resten av landet för hennes inspirerande texter, vackra låtar och egensinne som artist. Året därpå uppträdde Laleh på P3 Guld med låten ”Some die young” och blev 2013 nominerad i tre P3 Guld-kategorier. I oktober i år släpptes hennes femte album ”Colors” och efter uppträdandet på P3 Guld 2014 väntar spelningar i Stockholm, Göteborg och Oslo.

 • Daniel Adams-Ray fick stor framgång med sin solodebut ”Svart, vitt och allt däremellan” år 2010 och blev året därpå P3 Guld-nominerad till ”Årets artist” och ”Årets låt” för sin hitsingel ”Gubben i lådan”. Singeln spelades flitigt i P3 och innehar dessutom historiens allra sista förstaplats på nu nedlagda Tracklistan i P3. Efter succédebuten är Daniel Adams-Ray nu tillbaka med sitt andra soloalbum ”Innan vi suddas ut” där han hittat tillbaka till rappen. Daniel Adams-Ray är åter igen P3 Guld-nominerad till ”Årets artist” och den 18 januari uppträder han live på den guldiga scenen.

 • Mando Diao har sedan debuten ”Bring ’em In” år 2002 rönt stora framgångar i Sverige och utomlands. Med 2012 års album "Infruset" tonsatte bandet Gustaf Frödings dikter och fick ett av decenniets största svenska försäljningssuccéer. Mando Diao är en av de artister som vunnit flest P3 Guld-priser genom åren; 2007 utsågs "Long Before Rock’n’Roll" till Årets låt och de kammade också hem Guldmicken för årets bästa liveakt. Även 2010 vann de priset Årets låt och den här gången med ”Dance With Somebody”. Bandet har också gjort två bejublade framträdande på galan och nu är det åter igen dags för en spelning på P3 Guld. Den 18 januari intar Mando Diao Scandinavium med låten "Black Saturday" från det kommande albumet ”Aelita”, som släpps i vår.

 • Melissa Horn har sedan debuten för fem år sedan vuxit till en av Sveriges mest älskade artister. Hennes fjärde album "Om du vill vara med mig" släpptes i början av oktober och gick direkt in som nummer två på den svenska albumlistan och knep en första plats på dess norska motsvarighet. Just nu är hon ute på en omfattande Skandinavienturné som pågår i fyra månader med närmare 40 konsertstopp.

 • Linda Pira slog ner som en bomb i hiphop-Sverige när hon 2012 gästade Stor på låten ”Rom & Kush”. Nu i höst har dokumentärserien om henne ”Linda Pira – som du inte visste om” sänts på SVT Play och tidigare i år släpptes debutsingeln ”Bang Bang/Bäng Bäng”. Hon är en del av Redline-kollektivet och 29 november släpps hennes debut-EP ”Matriarken”. Linda Pira gästar P3 Guld-galan tillsammans med Stor, Dani M, Jacco, Salla och Masse som står för ett exklusivt nummer skräddarsytt för P3 Guld.

 • Style of Eye är en av världens mest efterfrågade dj:s och producenter och är just nu aktuell med nya singeln ”Kids”, som släpps 3 december. Linus Ekelöw som han egentligen heterhar kommit att bli en av de mest betydelsefulla personerna på den svenska dansscenen. Förutom egna låtsläpp som ”After dark” och ”Taken over” med Rebecca & Fiona så har han varit med och skrivit och producerat Icona Pops världshit ”I love it”. Han har också remixat artister som Swedish House Mafia, Kylie Minogue och Miike Snow. Style of Eye belönades med priset ”Årets dans” på P3 Guld-galan 2009 och snart gör han sin livedebut i radio och tv på just P3 Guld.

 • Elliphant (Ellinor Olovsdotter) har stått för en av årets starkaste debuter. Hon har samarbetatmed storheter som Diplo och Skrillex och hyllats av världsartister som Katy Perry. Elliphant har gjort sig ett namn genom sitt unika sound, sin pondus och MC-färdigheter. I början av oktober släpptes debutalbumet ”A Good Idea”. Just nu är hon på inspirationsresa i USA, med mycket studiotid, och kommer tillbaka till Sverige lagom till P3 Guld-galan.

 • Thibo Girardon, mer känd som Panda da Panda, har uppmärksammats för sina electropoppiga låtar och vilda liveframträdanden, där allt från knivkastning till eldblåsning hör till vanligheterna. Tidigare i år släpptes debutalbumet ”Flaoua paoua” och i november åker han ut på en miniturné. Om tre månader står Panda da Panda för första gången på P3 Gulds scen och då väntar en liveshow utöver det vanliga.

 • NONONO
  1:20 min

  NONONO slog ner som en blixt i våras och deras hypade singel ”Pumpin Blood” har spelats flitigt på P3. Bandet består av vokalisten Stina Wäppling samt producent-duon Astma & Rocwell. De har lärt sig att säga nej till musikaliska projekt de inte tror på och satsar fullt ut på musik de brinner för. Det har resulterat i en livespelning hos Jimmy Kimmel i Los Angeles, världshajp på mindre än ett år samt 700.000 sålda singlar. Debutalbumet ”Are Only What We Feel” släpps i februari 2014.

 • Seinabo Sey har samarbetat och turnerat med några av Sveriges största artister de senaste åren och i slutet av november 2013 släppte hon äntligen debutsingeln ”Younger”. Hyllningskören har inte låtit vänta på sig – PSL skrev till exempel att singeln är ”bland det bästa vi hört från Sverige i år”. Även Twitterhyllningarna har strömmat in och bland annat Sebastian Ingrosso skrev ”New Swedish Act Amazing!!!”. ”Younger” är producerad av Magnus Lidehäll, som bland annat har arbetat tillsammans med Veronica Maggio och Mapei. På P3 Guld gör Seinabo Sey radio och tv-debut och är en av de artister P3 tror kommer få ett fantastiskt 2014.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista