• ETT ÅR EFTER VALET

    Sverigedemokraterna beskrivs ofta som ett parti som är hårt styrt av partiledningen i Stockholm. Men bilden av partiet lokalt är långtifrån entydig. I det starka SD-fästet Trelleborg driver man en linje som mycket påminner om politiken nationellt. I Bjuv däremot, där Sverigedemokraterna gjorde sitt bästa valresultat 2010, har de lokala företrädarna opponerat mot partilinjen, och partiets starke man Allan Jönsson höll på att få sparken.

  • ETT ÅR EFTER VALET

    En djup konflikt mellan Moderatera och Socialdemokraterna i Trelleborg har gjort det möjligt för Sverigedemokraterna att skaffa sig en stark plattform i kommunen. Nio år efter att partiet tog plats i kommunfullmäktige har partiet nu ett eget oppositionsråd och är företrätt i alla kommunala nämnder.

  • ETT ÅR EFTER VALET

    Valet 2010 blev Sverigedemokraternas stora genombrott i rikspolitiken. Ett år efter valet reste SR International till två av Sverigedemokraternas starkaste fästen i Skåne, Bjuv och Trelleborg, för att se hur de påverkat den lokala politiken. I Bjuv kommun nådde Sverigedemokraterna sitt allra bästa resultat i valet  2010. Det är också platsen där de lokala företrädarna har gått mot partilinjen i vissa frågor.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista