• DÖDSKJUTNINGARNA I MALMÖ

  Närheten till kontinenten, och fler kriminella nätverk än på andra håll i landet. Det är två av förklaringarna till att det är just Malmö har drabbats av en rad mord på öppen gata, och andra allvarliga våldsdåd den senaste tiden.

 • DÖDSSKJUTNINGARNA I MALMÖ

  Rädsla präglar Malmö för tillfället, och förtroendet för polisen sviktar. Det säger Bejzat Becirov, vd för Islamic Center i Malmö.

 • DÖDSSKJUTNINGARNA I MALMÖ

  Trots att ännu en dödsskjutning inträffade i Malmö på tisdagskvällen ser inte Malmöpolisen den förstärkta polisinsats som pågår där som ett misslyckande. Tvärtom har den varit mycket framgångsrik, sa Malmös polismästare Ulf Sempert på en presskonferens idag.

 • ORGANISERAD BROTTSLIGHET

  Tack vare en massiv utredningsinsats och ett samarbete mellan tio myndigheter, har den organiserade brottsligheten i Södertälje pressats tillbaka det senaste året. Förhoppningen är nu att liknande metoder ska kunna användas i Malmö för att få stopp på den allt grövre gängkriminaliteten där. Skånepolisen kommer att få alla nationella resurser som de behöver, säger rikspolischef Bengt Svensson.

 • Efter flera dödsskjutningar i Malmö den senaste månaden arrangerar nu några malmöbor en manifestation mot illegala vapen och den organiserade brottsligheten. En av initiativtagarna är My Gillberg:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista