• Barn drabbas hårdast.

    Regeringens lagförslag om nya asylregler har varit ute på remiss och kritiken är hård.

  • För många splittrade somaliska familjer kan väntan på återförening snart vara över. Det är med ändrade regler för identifikation som möjligheten öppnat sig för anhöriga att komma hit. En av de som väntar är Salad Hiss, som har bott i Borlänge utan sin familj i drygt två år.

  • Regeringen kommer inte fatta något snabbt beslut om extra stöd till kommunerna för att klara den ökade anhöriginvandringen från Somalia. Det säger integrationsminister Erik Ullenhag efter kommunernas kritik mot att ett besked från regeringen dröjer.

  • Kommunerna är mycket oroade för att statsbidragen inte räcker när anhöriginvandringen från Somalia väntas öka kraftigt. Bland kommunerna med störst andel somalier är det nio av tio som bedömer att pengarna från staten inte täcker de ökade kostnaderna, visar en enkät som SR International har gjort.

  • Vi skickade ut vår enkätundersökning till kommunstyrelsens ordförande i de 30 kommuner som hade högst andel personer födda i Somalia i december 2010, som är den senast tillgängliga statistiken från SCB när vi satte igång med jobbet. 26 av de 30 kommunerna svarade under perioden 19/4 till 14/5.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista