• När aktiviteterna drar igång i Almedalen drar även Sveriges Radios webbkanal Alltid Nyheter igång sina sändningar igen. I direktsändning avhandlas inte bara partipolitiska tal och utspel, utan också bredare ämnen från Almedalens alla debatter, seminarier och snackisar.

 • Även om det nu är höst och långt från sommarens Almedalsvecka så pågår redan arbetet med planeringen för nästa vecka. Och det finns redan förslag på flera förändringar till nästa sommar. Det säger Karin Lindvall som är kordinator för veckan.

 • Det blev åter igen rekord för årets Almedalsvecka när det kommer till antal evenemang, deltagare och arrangörer. Sammanlagt anordnades det 1818 evenemang, vilket är en ökning med 23 % jämfört med 2011.

 • SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN

  SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN. Söndagen var Kristdemokraternas dag i Almedalen och partiledaren Göran Hägglunds twitterkonto @goranhagglund blev det mest omnämnda på Twitter, näst följt av KD:s officiella konto @kdriks. Även Wikileaks fick fortsatt stor spridning och svarade för den mest retweetade uppdateringen.

 • SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN

  SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN. En allt större del av det offentliga samtalet sker i dag på Twitter. Vi journalister behöver kunna bevaka det här samtalet. Men hur?
     Medieormen  tog under Almedalsveckan några första trevande steg mot en ny webbjournalistik, Twitterjournalistik. Det här är vad vi lärde oss.

 • ALMEDALEN

  ”Vi lever i världen men rapporterar om grannskapet”. Ett seminarium från Sveriges Radios scen i Almedalen 6 juli 2012 om ögonblicksjournalistik som inte bara ger dramatik utan skapar bredare och djupare förståelse för konflikter och världen vi lever i.
      Se seminariet som webb-tv eller lyssna på det som poddradio.

 • Under Almedalsveckan testade några minderåriga medlemmar i UNF - Ungdomens Nykterhetsförbund att köpa alkohol på ett flertal krogar. Samtliga testade krogar sålde alkohol till minderåriga och därför polisanmäler nu UNF åtta krogar i Visby.

 • Se webb-tv

  Socialdemokraterna och moderaterna möts i en exklusiv kulturpolitisk debatt. Var går den ideologiska skiljelinjen? Vilka  pengar skall t ex rädda den fallfärdiga ringmuren i Visby, statliga eller insamlade? Och så utvärderar vi regeringens kulturpolitik. Medverkar gör socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Gunilla Carlsson och Gustaf Hoffstedt moderat gotlänning som sitter kulturutskottet.

 • Partiledarnas almedalstal textas inte. Varken direktsändningen eller repriserna av talen textas i SVT och det här utestänger en stor grupp människor från den politiska debatten.

 • Framtiden. Den ligger där framför oss och vi kan inte veta ett dugg om den. Men vi kan spekulera. För vi vet till exempel att befolkningen i världen växer, att resurserna att dela på blir mindre och att klimatet förändras. Hur ska vi möta de här framtids-utmaningarna? För att försöka få svaret på det bildade regeringen i höstas den så kallade Framtidskommissionen.

 • SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN

  SOCIALA MEDIER I ALMEDALEN. Lördagen var Socialdemokraternas dag i Almedalen, så väl fysiskt som på Twitter. Partiledaren Stefan Löfven fick beröm för sitt tal, men är av olika anledningar själv osynlig på Twitter. Socialdemokraternas officiella twitterkonto blev å andra sidan mest omnämnt. Mest retweetade blev dock Wikileaks, visar Medieormens twitterräkning.

 • Lördagens talare i Almedalen är  Socialdemokraternas Stefan Löfven, som håller sitt första almedalstal som partiledare. Lyssna på talen i efterhand i vårt  eller ladda ner dem som .

 • Studio Ett i Almedalen

  Årets Almedalsvecka går mot sitt slut. Ideer har dryftats. Åsikter har brutits. Mingel har minglats. Det är dags att summera. Vår reporter Marie Nilsson Boij gav sig ut i vimlet och frågade några av huvudpersonerna här om deras bästa strategier för en framgångsrik Almedalsvecka och om de är nöjda med årets skörd. 16-timmen