• Var femte svensk är antingen född utomlands eller har två föräldrar som är det. Men det märks inte i de politiska partiernas högsta organ. På den S-kongressen i Göteborg har bara sex procent av ombuden utländsk bakgrund. Ett stort problem, säger Karin Pettersson, politisk chefredaktör på Aftonbladet.

  • Socialdemokraterna har den här veckan intagit Göteborg för att hålla kongress. Partiets politik inför valet nästa år ska läggas fast, men på gräsrotsnivå pågår det politiska samtalet varje dag året om i Göteborg, inte minst i de 95 socialdemokratiska föreningar som finns i staden. En av de mer livaktiga är den i Hisings Backa i norra Göteborg.

  • S-KONGRESSEN:

    Det är med jobbpolitiken som Socialdemokraterna ska vinna valet 2014. Om sex år ska Sverige ha lägst arbetslöshet i EU, enligt partiledaren Stefan Löfven. Att ha fullt fokus på att bekämpa arbetslösheten är rätt väg att gå, säger Lars Stjernkvist, före detta partisekreterare. Han är orolig för att debatten om vinster i välfärden riskerar att ta uppmärksamhet från valets viktigaste fråga.

  • På onsdagen inleder Socialdemokraterna sin kongress i Göteborg, där ombud från hela landet samlas för att kraftsamla inför valet nästa höst. Vinster i välfärden är en het fråga som kommer diskuteras, och frågan splittrar partiet. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap på Göteborgs Universitet, beskriver det som en tydlig skiljelinje i partiet.  

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista