Freden i Europa, miljön, demokrati i EU, välfärd och jämställdhet. Det var de frågor i första hand som avgjorde för väljarna vilket parti de skulle rösta på i EU-valet.
- SVT:s vallokalundersökning.
- Stort förtroende att axla.
Soraya Post blir Feministiskt initiativs representant i EU-parlamentet. Det är första gången en romsk politiker nått en så hög position i svensk politik.
- EU-valetRöstandet skiljer sig från riksdagsvalet.
Det är ofta de stora och regeringsbärande partierna som får känna av tillbakagångar i Europaparlamentsvalen. Det säger statsvetaren Göran von Sydow.
- Inte längre ja eller nej till EU.
Det blev en bättre valrörelse än väntat, med mer ideologi och sakfrågor än inför tidigare EU-parlamentsval, tycker tre ledarskribenter inför valdagen på söndag.
- Medarbetare från åtta språk på plats.
I dag, onsdag, besöker Radio Sweden Stockholmsförorten Kista för att diskutera söndagens EU-val. På plats träffade vi bland andra Ahmed som säger att det är viktigt att visa vad man tycker om EU-politiken genom att rösta.
- Oroad över trenden.
Afrosvenskar har fått nog av rasdiskriminering enligt Afrosvenskarnas Riskförbund som inför supervalåret presenterar en agenda med 15 punkter om vilka problem det finns och vilka lösningar man vill se.
- Gör hembesök med politiska samtal.
För knappt ett år sedan började Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman hålla föredrag om jämställdhet i svenskars hem. Och homepartyn är partiets väg in i riksdagen, säger hon.
- EU-parlamentsvalet del 7:"Svenska modellen hotas".
Ett socialt protokoll i EU-fördraget och svenska kollektivavtal till alla arbetare, kräver Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inför EU-valet. Protektionism, hävdar motståndarna.
Ska utländska företag som verkar i Sverige tvingas att teckna svenska kollektivavtal? Och bör EU anta ett tilläggsprotokoll till EU-fördraget, för att stärka EU-medborgarnas fackliga rättigheter?
- 6 000 utstationerade varje månad.
Tyska byggföretaget Züblin skulle inte protestera om de tvingades att teckna svenska kollektivavtal för sin utländska arbetskraft i Sverige.
- EU-parlamentsvalet del 6:Infört ungdomsgaranti.
Med en ungdomsarbetslöshet på 50 procent i flera EU-länder, har EU börjat ta initiativ i frågan fast den egentligen är nationell.
- 23 000 flyktingar har dött.
Sex av åtta svenska partier i EU-parlamentet anser att flyktingar ska kunna söka asyl till EU utanför unionens gränser. Men i övriga EU finns inget stöd för det, säger EU-kommissionär Cecilia Malmström.
- EU-parlamentsvalet del 5:Sensation i EU-valet 2010.
När Piratpartiet kom in i EU-parlamentet förra valet stod frågor om friheten på internet och fildelning högt på den politiska dagordningen. Och de är lika aktuella i dag, säger Piratpartiets toppnamn.