Floorball university heter innebandylägret i Sundsvall som lockar många barn och ungdomar. Anledningen till att det är populärt är att många kända personer är med som ledare och föreläsare, tror en av ledarna, Markus Bernárd. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Västernorrland

Innebandylägret Floorball university i Sundsvall lockar allt fler unga - men få är tjejer

2:24 min

Ett hundratal ungdomar har intagit Sporthallen i Sundsvall för att spela innebandy i en vecka. Det är dags för den sjätte upplagan av lägret Floorball university, där ledartruppen består av kända profiler. Skolan får fler och fler deltagare för varje år, men de flesta är killar.

Men tjejerna är väldigt underrepresenterade, berättar Markus Bernárd, som är ledare.

– Jag vet inte varför det är så, men det är tråkigt. I år blir det en ren tjejgrupp, där de får växa sig starka tillsammans. Jag tror att det är bra. Tidigare har de varit utspridda i olika grupper, säger han.

Markus Bernárd tror att fördelningen kommer att bli bättre och att fler tjejer blir lockade att spela till kommande år, när de ser att andra gör det.

-- Jag hoppas det. Sundsvall behöver fler spelare för att få bra damlag i framtiden, säger Markus Bernárd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista