• Halmstad

  Socialdemokraterna i Halmstad har planer på hur man ska kunna utveckla området kring söder vid hamnen. Ett samlingsnamn för den tänkta utvecklingen i området är ett ”marint centrum” och tanken är att sätta Halmstad på kartan som den kuststad som den egentligen är.

 • Halland

  Det regniga vädret under hösten gör att tunga skogsmaskiner gör djupa spår i terrängen eller kör fast i den blöta marken. Därför får de som kör ut virke med hästar allt mer att göra.

 • Grannsämjan är inte på topp bland dem som bor i lägenheter. Hela sju av tio stör sig på sina grannar.

  Mest irriterande är grannar som spelar för hög musik, enligt en undersökning som Sverige Bostadsrättscentrum (SBC) har gjort. På andraplats bland det som stör mest kommer högljudda fester följt av röklukt.

  Puls åkte till en trappuppgång i ett höghus på Nyhem i Halmstad för att kolla hur det är med grannsämjan där.

 • Varberg

  Idag togs det första spadtaget av det som ska bli det nya värmeverket i Varberg. Byggnaden ska ha formen av ett fartyg och ligga strax söder om Getteröverket inte långt ifrån havet.

 • Varberg

  Det skulle kunna gå bättre för länets lanthandlare om de samarbetade mer med varandra, det visar en kartläggning som Region Halland har gjort.

 • Kungsbacka

  På Högens gård Idala finns köttbönderna Christine och Håkan Johansson. De har fått utmärkelsen årets köttbonde i Halland.

 • Det ska bli lättare att köpa lokalt producerade viner, öl, cider och spritdrycker via Systembolaget i hela landet. Idag finns den lokala produkten bara på de tre butiker som ligger närmast tillverkningsstället. Från nästa år ska man kunna beställa all lokal öl, vin, cider och sprit till alla bolag. 

  Det här innebär alltså att det blir lättare för bland annat små vinproducenter och mikrobryggerier att få ut sin produkt på den svenska marknaden. Puls tog en pratstund med två lokala producenter - Robert Ohlsson som brygger eget öl och vinodlaren Nicklas Börjesson.

 • På den halländska landsbygden finns det mängder av bygdegårdar, och en del av dem för numera en tynande tillvaro. Det är svårt att få ekonomin att gå runt och publiken börjar svika. Men Fjärås bygdegård ska få nytt liv igen – nu när farsen ”Hönor och svärmeri” ska visas där minst sju gånger i höst.

 • Det ska krävas licens för att få äga de farligaste hundarna. Det menar Folkpartiets partistyrelse som har beslutat sig för att driva frågan. Initiativtagare till de hårdare kraven är Mathias Sundin, folkpartist och oppositionsråd i Norrköping och Hans Rosenberg, Svenska kennelklubben.

  Nisse Gunnarsson åkte till Plönningegymnasiet för att ta reda på om hundägare där tycker att det är ett bra eller dåligt förslag.

 • Idag är chansen stor att du stöter på människor med färgad skjorta och sjal på sig. Världens scouter har nämligen bestämt sig för att just den här dagen var extra synliga.

 • Ekologiskt uppfödda grisar, vana vid stora ytor när dom växer upp stressar upp sej när dom stängs in i trånga utrymmen. Som vid en transport till ett slakteri.

  Karolina Thorell vid Sveriges lantbruksuniversitet har kommit fram till detta i ett examensarbete.  Någon som inte håller med om att ekologiska grisar är mer stressade är bonden Jan Thuresson.

 • Systembolaget vill införa hemleverans av alkohol. I slutet av nästa år, ifall förslaget efter utredning går igenom, så ska man alltså kunna beställa hem vin och sprit direkt till dörren.

  Men det här är inget nytt, det säger budet och Varbergsbon Lasse Eriksson. Han har i många år levererat alkohol från Systembolaget utan att ansvariga där haft några invändningar.

 • Gulp – vad är det vi äter och vad åt man på medeltiden? På lördag öppnar utställningen med det konstiga namnet sina dörrar på Falkenbergs Museum.

  Det är en lekfull utställning där man både får experimentera och smaka. Utställningen väcka tankar om vad det är vi lägger på våra tallrikar och hur vår mat i dag påverkar människor, djur och naturs livsvillkor.