• Efter att Saudiarabiens kung Abdullah visat att han kan knyta fast en kvinna vid spisen med en felfri dubbel råbandsknop, fick han i förra veckan scoutrörelsens finaste utmärkelse, bronsvargen, av Kung Carl XIV Gustav.

    Kungen var själv vargunge som scout och kallades då Mowgli.

  • Budgetdebatten gav spår i västsvenskt bajs

    I budgetdebatten i veckan upprepades ordet ”missmatch”. Det är ett svårt ord. Därför var det inte konstigt att det var Socialdemokraternas ekonomiske talesperson, Tommy Waidelich, som introducerade ordet i debatten. Bara en man som har ett besvärande sje-ljud i sitt namn vågar ge sig i kast med ett ord, som yttrat flera gånger efter varandra, lätt förvrängs och blir till ”mischmasch” (eng. för tv-tablå).    Waidelich använde ordet missmatch för att beskriva den rådande situationen med hundratusentals arbetslösa som med sin utbildning och sina förutsättningar inte motsvarar dom behov som finns på en arbetsmarknad som delvis skriker efter personal.

    Anders Borg, däremot, såg inte något problem alls med matchningen, eftersom regeringen med sitt femte jobbskatteavdrag även fortsättningsvis matchar kraftiga inkomster med kraftiga skattesänkningar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista