• Veronica Wagner, 24 år, är Sveriges bästa gymnast genom tiderna. Hon har gett namn till en fristående övning – en dubbel framåtvolt i pik – det är att göra en Wagner. Veronica har även en egen kollektion av gymnastikdräkter och har faktiskt ett – om än ett kort – förflutet som balettdansare.

  Gör helst på fritiden: Fritiden? Haha.. Helst av allt spenderar jag den tid jag har över med mina kompisar eller familj. Antingen bara tjejsnacksmiddagar, eller ut och dansa ordentligt och fullt ut! Jag älskar film så det blir mycket sånt mys också. Men går gärna på konsert, bio eller musikal om jag hinner. Sen så är jag en riktig skoälskare så, jag skulle nog kunna shoppa lite på den tid som är kvar.

  Bästa sportminne: Faktiskt den stunden vi räknade som idioter och insåg att jag hade kvalat till OS 2004. Det blev galet stort i våra hjärtan, för ingen hade klarat det på 20 år och nu stod 16 åriga Veronica och hade "råkat" kvala till OS! Sen var mina världscupsguld väldigt stora då det inte är varje dag man hör den svenska nationalsången spelas för just dig. Sen måste jag även säga VM 2009! Då jag för första gången kavlade in en svensk gymnast till en VM-final! Alla stod och väntade på den allra sista gymnastens poängen och min familj och många svenska supportrar och jag flööög upp ut stolen när vi såg mitt namn i finalen. Det var stora glädjetårar! Helt magiskt, extra magiskt då jag missade OS året innan. 

  Min karriärs stoltaste ögonblick: Oj, jag är stolt för så mycket! Jag har haft förmånen att lyckas rätt bra och är väldigt nöjd med mycket jag gjort. Jag är alltid lika stolt och tacksam när jag får tävla för Sverige och jag tycker om tillfällen som berör. T.ex så var jag i två världscupsfinaler i Frankrike 2006, det hade inte hänt innan! Och efter kvalet så hade ett gäng fransyskor i typ högstadiet gjort stora "Go Veronica"-skyltar! På en dag lyckades jag fånga franska fans... Och dom hejade stenhårt på mig hela finaldagen! Då blir jag berörd till max.. Fast när jag vann SM 2011 så var det en liten blond tjej på typ 6-7 år som seriöst sprang och kastade sig i famnen på mig... Hon träffade mitt hjärta. Sånt är häftigt. 

 • Stefan Holm
  1:41 min

  Stefan Holm, 35 år, är en av 11 personer i världen som hoppat över 240 cm. När han vann OS-finalen i Aten 2004 blev han ende svensk som lyckats vinna OS-guld i höjdhopp. Stefan har även ställt upp i frågeprogrammet ”På Spåret” i Svt tre gånger och vunnit två av dessa. Stefan är gift och har en son och arbetar sedan drygt två år som kommunikatör på Karlstads Universitet

  Gör helst på fritiden: Läser, sitter vid datorn, bygger Lego.

  Bästa sportminne: Av det jag upplevt på plats utan att själv delta är det Cathy Freemans OS-guld på 400 meter i Sydney 2000. 112 000 på läktarna och hemmanationens 100:e OS-guld i historien - det var magiskt på alla sätt och vis!

  Min karriärs stoltaste ögonblick: OS-guldet i Aten, det var något jag drömt om och kämpat för så länge jag ägnat mig åt idrott.

  Min förebild: Som idrottman har jag alltid beundrat Carl Lewis och Gunde Svan för deras förmåga att alltid vara bäst när det gällde och att söka perfektion i sitt idrottande.

  Favoritsport att titta på: Friidrott och fotboll.

  Om jag skulle ha satsat på en annan sport hade det varit: Fotboll, även om jag inte hade blivit speciellt bra på det.

  Som idrottare borde jag inte göra det här men kan ändå inte låta bli: Äta godis!

  Detta visste ni inte om mig: Att jag älskar att bygga Lego, och då inte bara ihop med min sjuårige son, utan lika gärna för mig själv.

 • Anton Hysén
  1:59 min

  Anton Hysén, 20, skapade enorm uppståndelse när han i våras kom ut som homosexuell. Antons pappa Glenn Hysén är fotbollslegendar och hans bror Tobias Hysén spelar i landslaget. Anton Hysén har precis tagit steget upp till division ett med sin klubb Utsiktens BK och är Sveriges ende öppet homosexuella fotbollsspelare på elitnivå.

  Gör helst på fritiden: På fritiden umgås jag med polare, kollar mycket film, lyssnar musik och bara njuter av att vara ledig. 

  Bästa sportminne: När vi vann division 2!

  Min karriärs stoltaste ögonblick: När jag kom ut som gay officiellt!

  Min förebild: Min förebild är faktiskt ingen speciell, jag känner mer att min familj är min förebild isåfall eftersom dom har uppfostrat mig ;P

  Favoritsport att titta på: FOTBOLL

  Om jag skulle ha satsat på en annan sport hade det varit: Handboll

  Som idrottare borde jag inte göra det här men kan ändå inte låta bli: Hålla på med andra roliga sporter ibland, innebandy, handboll, basket etc.

  Detta visste ni inte om mig: Ni visste inte att jag är en sneakerssamlare - älskar sneakers etc…

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista