• Många hörde av sig och kommenterade vårt första program. Några hyllade oss och några hade synpunkter på vad vi kunde ha gjort bättre. Här har vi samlat några av de reaktioner vi fått in.


  P3 sport har blivit sjukt bra! Jag är verkligen helt ointresserad av sport, men den senaste sändningens tema ("Är idrottare dummare än andra?") lockade mig att lyssna - och vilket program! Så välgjort, intressant och inte alls sportnördigt!

  Stor eloge till er!

  Public Service äger!

  Hälsningar,
  -Ivan


  Hej!


  Jättebra program men snälla, kan ni inte be Veronica Wagner att inte prata i mun på alla hela tiden. Hon verkar vara en jättegullig tjej men jag blev helt stressad av att hon bröt in hela tiden - ibland utan att ha något viktigt att säga.

  Hälsningar
  -Maria


  Kul med ett sportprogram som man inte bara direkt stänger av!
  -Micaela


  Hej! Jag som inte är ett dugg intresserad av sport har blivit omvänd! P3 sports första program var så bra att jag inte kunde sluta lyssna! Fortsätt såhär!
  Hälsningar
  -Elin


  Jag tycker att det är viktigt att ni bör påpeka att IQ-test inte på något sätt ska tolkas som ett absolut mått på intelligens.

  Det är fel att säga att någon är smartare än någon annan om de får högre IQ.
  -Johan


  Verkligen underhållande sportprogram
  -sportgalen kvinna 40+


  Hejhej...superBt program!! Trodde inte att ni skulle leverera så bra....vilket sportprogram aldrig gör :)
  -sandra


  skitkul program, verkligen. känns som om vi snackar sport på allmänhetens, civilisationens nivå. man behöver inte vara sport-freak för att hänga med. kommer absolut fortsätta lyssna! 
  -deniz


  Har du någon synpunkt? Maila oss på p3sport@sverigesradio.se!

 • I säsongens första P3 Sport tar redaktionen tag i ett kontroversiellt ämne – är idrottare dummare än genomsnittet?

  Reporter Alexander Lundholm beger sig ut till ett gymnasium utanför Stockholm. Med sig har han en trave IQ-test som kommer drabba två klasser. Vem är smartast – samhällsklassen eller hockeyklassen?

  I studion diskuterar Stefan Holm, Veronica Wagner och Anton Hysén vad intelligens betyder för deras sporter, om betyg spelar någon roll när man idrottar och varför det är så lätt att svara dumt på frågor direkt efter tävling.

  Martin Marhlo tar oss med till OS i Seul 1988 när en av tidernas största fuskare, Ben Johnson, avslöjades som dopad. Hör historien och hör konsekvenserna fusket fick för en hel idrottsvärld.

  Dessutom får vi svar på vem i P3 Sports panel som har högst och lägst IQ.

 • I veckans P3 Sport får en samhällsklass, en hockeyklass och inte minst vår panel göra ett IQ-test för att ta reda på vem som egentligen är smartast.

  Testet går ut på att på 10 minuter svara på 24 frågor där man ska se ett mönster i åtta figurer och avgöra vilken den nionde är av fem stycken föreslagna.

  Gör testet på  och jämför ditt resultat med panelens.

  Stefan fick 116 ”Jag är statistiker och matematiker”

  Anton fick 75 ”Jag är nästan förståndshandikappad”

  Veronica fick 96 ”Men då har jag inte pluggat så mycket heller”

 • Sportgrodor
  2:34 min

  Anton har kollat närmare på knasiga uttalanden som spär på "myten" om att idrottare skulle vara dummare än genomsnittet.

 • Hör Anton Hysén svarar på frågan vem som är dummast av honom och hans bror.

  Och på samma fråga, samt vem som är landslagets smartaste respektive dummaste medlem svarar brorsan Tobias så här:

 • Stefan Holm slingrar sig från att svara på Anton Bergs fråga om det är viktigast att vara socialt eller kunskapsintelligent när man idrottar.

 • P3 Sports reporter Alexander Lundholm har gett sig ut på stan och frågat folk om de tycker att idrottare är dummare än genomsnittet.

 • Nu ska vi äntligen få veta om idrottare verkligen är dummare än andra, vanliga människor. Vår reporter Alexander har tagit sig till en vanlig gymnasieskola i en vanlig kommun för att göra ett IQ-test på en hockeyklass och sedan jämföra deras resultat med en helt vanlig samhällsklass. Vilken klass får högst snitt? Svaret får du på söndag, men redan nu kan du höra hur det lät när klasserna gjorde testet.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista