• Ridsporten är den farligaste sporten när det kommer till dödsfall men flest skador och sträckningar uppstår inom fotboll. Panelen ger en känga till fotbollsspelarna som tränar för dåligt och helt enkelt hade kunnat undvika skadorna om de tränade bättre och till exempel stretchade mer.

  • Att utse Världens farligaste sport (i Sverige och som är med i Riksidrottsförbundet) visade sig vara svårt. Alexander hade anordnat en lite speciell idrottsgala, men i segerintervjun så spricker alltihop.

  • Panelen pratar om hur det är att idrotten ständigt gör sig påmind i form av att vara konstant öm i kroppen

  • Att som vår panel ha idrotten som yrke innebär bland annat att man måste tänka sig för och inte utsätta sig för onödiga risker som kan innebära att man inte kan träna eller tävla.

  • Precis som i filmen ”Dödligt Vapen 3” jämför panelen hur många skador de dragit på sig genom åren.

  • I P3 Sport på söndag tar reda på svaret när vi ägnar programmet åt att prata om det som stjärnorna aldrig vill tänka på – skador. I studion blir det rena rama Dödligt Vapen 3 när Stefan HolmAnton Hysén och Veronica Wagner jämför idrottsskador. Vem har haft flest, värst och knäppast?

    Vi undrar också hur man förändras av att bli skadad. Antons storebror Tobias Hysén, landslagsforward och allsvensk målgörare av rang, berättar om hur svårt han hade att lita på sin kropp efter att den läkt igen. 

    I serien Idrottsögonblick Som Förändrade Världen är vi framme vid 1968 och de olympiska spelen i Mexiko City. Två svarta amerikaner drar in politiken på sportarenan de gör gemensam Black Power-hälsning på prispallen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista