Thomas Nordegren
Thomas Nordegren. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges radio

Thomas Nordegren, programledare

Thomas Nordegren har varit utrikeskorrespondent i Washington (2003-2007) och Berlin (1997-2001) dessförinnan bland annat i Helsingfors och Bryssel. Han har varit programledare och chef för P1:s samhällsmagasin Kanalen och Studio Ett. 

Thomas Nordegren har vunnit priser för sina reportageserier om bland annat Stjärnornas krig, Baltikums frigörelse, aids och narkotikamissbruk. Innan han kom till Sveriges Radio arbetade han bl a som, programledare och reporter på Sveriges Television och recensent och krönikör på Dagens Nyheters kulturredaktion. Han har skrivit ett dussintal fackböcker bl a uppslagsböckerna Droger A-Ö och Encyclopaedia on Substance Abuse.

Thomas Nordegren är född i Helsingborg. Han har sju barn. Äldste sonen Axel, 31 är bankman i Shanghai i Kina. Elin, 30 studerar psykologi i Orlando, USA. Josefin, 30 är advokat i London. Hjalmar, 20, läser till läkare i Stockholm. Theodor, 18 går i gymnnasiet. Samuel, 11 och Isadora, 9 går i skolan. Han har två barnbarn: Sam Alexis, 3 och Charlie Axel 1 år.

Thomas är gift med konstnären och barnboksförfattaren Anna Höglund. Figuren Kåge i hennes barnböcker om nallarna Mina och Kåge har vissa likheter med Thomas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista