• Receptet från ”December” (Bonnier Fakta) av Jens Linder och Johanna Westman

    Ägghalvor är verkligen gott och de kan göras precis som man vill. Välj mellan kallrökt eller varmrökt fisk, skaldjur, rom, smältost, hårdost, majonnäs, senap och allt möjligt.

  • Pekinggris

    Det här är en rätt som är inspirerad av den berömda pekingankan, men mycket enklare och mer lättlagad. Grisköttet långsteks i ugns så att det blir saftigt och mycket mört. Sedan äts det med mandarinpannkakor, hoisinsås och grönsaker. Den som vill kan ersätta fläskköttet med sojamarinerad tofu. Pannkakorna och såsen kan köpas på asiatiska butiker och vissa välsorterade matbutiker.

  • (recept ur Made in Sweden av Jens linder)

    Jag gillar att göra sillinläggningar med många olika grönsaker. När man sedan fiskar upp alltsammans har man en hel måltid! Sommarsillen håller minst en vecka i kylen.

  • av Jens Linder

    Använd några lammnjurar eller  lite kalvlever i skivor eller andra inälvor som kycklingmage, hjärna eller bräss skurna i tunna skivor.

  • För att inte kasta fullt så mycket mat som vi gör så tipsar Jens här om vad som kan göras istället.

  • Om man ska göra en riktigt god nattmacka kan man väl ta det som Sverige har att erbjuda av småskalig ekologisk mat. Det ska vara riktigt smör på mackan, inget annat. Den som vill ha fler pålägg kan lägga till saltkött, ädelost eller kokt medvurst.

  • Den gamla metoden att koka in fisk är mycket användbar. Ät dessa fiskbitar som tilltugg eller som del av buffé. Eller tillsammans med potatis som en vardagsmåltid.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista