• Politik
    Serie om riksdagspartiernas integrationspolitik.

    I Louise Epstein och Thomas Nordegrens serie om riksdagspartiernas integrationspolitik har turen kommit till Moderaterna. 

  • Vår serie "Jämställdhetsmåndag" är nu till ända. Vad kan vi lära oss om skiljelinjerna hos de politiska partierna i Sverige när det gäller jämställdhet? Vi tar hjälp av Pontus Mattsson, politisk reporter på Studio Ett, och sammanfattar.

  • Sverigedemokraterna (SD) vill sänka gränsen för fri abort från 18:e graviditetsveckan till den 12:e och avskaffa pappamånaderna. Är det här en politik som kommer locka fler kvinnor att rösta på SD som idag har en överväldigande majoritet manliga sympatisörer?

  • Vänsterpartiet vill införa feministiskt självförsvar i skolorna, individualisera föräldraförsäkringen och göra heltid till en rättighet. Hur skall det gå till i praktiken? Och vad händer med individens frihet om vänsterpartiet får möjlighet att förverkliga sina förslag? Rosanna Dinamarca, som är partiets talesperson i jämställdhetsfrågor, svarar.

  • Kristdemokraterna vill att jämställdhet skall vara en genomgripande princip i alla politik. Hur skall det gå till i praktiken? Vad vill partiet som är motståndare till pappamånaderna satsa på istället och går partiets ideologi att förena med feminism? Penilla Gunther KD:s talesperson i jämställdhetsfrågor kommer hit.  

  • Socialdemokraterna ser ett tydligt samband mellan jämställdhet och heltidsarbete, men hur vill partiet uppnå målet att kvinnor skall arbeta heltid i lika hög grad som män och varför leder ökad jämställdhet till högre tillväxt? Ylva Johansson svarar men hon får också reda ut hur Stefan Löfvens tal på partikongressen skall omsättas i konkret politik när det handlar om jämställdhet. På måndag fortsätter vår serie ”Jämställdhetsmåndag”  vars syfte är att undersöka var den ideologiska skiljelinjen går i den här frågan.

  • Jämställdhetsminister Maria Arnholm vill utplåna löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Hur skall det gå till? Hon är både feminist och liberal. Vilken politik förenar dessa övertygelser och finns det en motsättning mellan liberalism och feminism? På måndag börjar vår nya serie ”Jämställdhetsmåndag”  vars syfte är att undersöka var den ideologiska skiljelinjen går i den här frågan mellan olika partier.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista