Sex

 • Brittiska Literary Review har släppt årets nomineringar till Bad sex in fiction-award. Som en motreaktion på detta tänkte vi bjuda er på några bra sexskildringar i litteraturen, med hjälp av kritikern och författaren Jenny Högström.

 • Spaning/Debatt
  Saker vi borde veta om sexlust.

  När nyheten om det lilla rosa sexpillret kom för några veckor sen reagerade många positivt. Äntligen en lösning för kvinnor med sviktande sexlust. Är det verkligen så här enkelt?

  Vad tycker du?

 • Nu är det sadomasochism som gäller på bio. Louise Epstein har idag varit på smygpremiären av filmen Fifty Shades of Grey och Thomas Nordegren har sett dokumentären Ceremonin.

 • Cancer av sex?
  8:45 min

  I går publicerade den brittiska tidningen The Guardian en intervju med skådespelaren Michael Douglas som tillfrisknat efter sin strupcancer som nästan tog hans liv. I intervjun fick Michael Douglas frågan hur han fått sin strupcancer och han svarade då att cancern kan ha orsakats av humant papillomvirus, HPV som kan smittas via oralsex.

 • Vänsterpartister är minst nöjda med sitt sexliv, visar en undersökning som Aftonbladet och analysföretaget United Minds presenterar idag. Var 68-rörelsen fel ute med sin sexuella revolution?

 • Äkta samlagsscener innehöll filmen "Ur kärlekens språk" när den kom 1969 och väckte stor uppståndelse. Men sexualupplysningsfilmen hade redan då en lång historia och var också från allra första början en omdiskuterad genre.

   
   
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista